12:35 04.09.2017

ЄБРР може виділити до EUR35 млн на вирішення проблеми сміття у Львові

2 хв читати
ЄБРР може виділити до EUR35 млн на вирішення проблеми сміття у Львові

Львівська міськрада та Львівське комунальне підприємство "Зелене місто" подали Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) заявку на отримання кредиту для фінансування першого етапу реабілітації полігону твердих побутових відходів (ТПВ) Грибовичі та будівництво установок із сортування та переробки сміття Львові - проекту, що оцінюється в EUR35 млн.

"Очікується, що торги з вищезгаданих контрактів розпочнуться в четвертому кварталі 2017 року", - йдеться в повідомленні ЄБРР на його сайті.

З огляду на це банк шукає компанії, які могли б зацікавити роботи з реабілітації полігону Грибовичі, а також будівництво механічних і біологічних очисних споруд.

Як повідомлялося, 29 травня 2016 року на львівському міському полігоні ТПВ сталася пожежа, а 30 травня під час ліквідації пожежі - сміттєвий зсув, унаслідок якого загинуло троє пожежників і еколог ЛКП "Збиранка". Внаслідок пожежі та зсуву полігон закрили, і Львів вимушений вивозити свої відходи на полігони інших міст та областей.

Львівська міськрада і французька компанія Egis у березні цього року підписали меморандум, згідно з яким компанія розробить для Львова проект рекультивації полігону Грибовичі, а також проект нового комплексу для переробки відходів. Фінансування робіт буде здійснено за рахунок гранта французького уряду на суму EUR0,65 млн, очікуваний термін виконання робіт - дев’ять місяців.

Egis - міжнародна група, яка пропонує послуги інжинірингу, проектного структурування та експлуатації. У сфері інжинірингу та консалтингу діяльність компанії концентрується на секторах транспорту, міського розвитку, цивільного будівництва, промисловості, водопостачання і водовідведення, захисту навколишнього середовища та енергетики.

Окрім того, на початку цього року віце-прем'єр Геннадій Зубко повідомив, що можливість виділення Львову EUR35 млн кредиту на вирішення проблеми полігону Грибовичі і ТПВ розглядає також Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а прем'єр Володимир Гройсман запевнив, що Кабмін готовий надати гарантії для реалізації цього проекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА