06:50 06.09.2017

Україна готова обміняти заручників в форматі "309 на 87"

2 хв читати
Україна готова обміняти заручників в форматі "309 на 87"

На черговому засіданні тристоронньої контактної групи, 6 серпня, відбудеться обговорення питання обміну полоненими, під час якого, Україна готова передати бойовикам 309 полонених в обмін на 87 українських заручників, утримуваних бойовиками, повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандит.

"Ми дійшли вже до конкретної точки, коли почали обговорювати форму звільнення (заручників, - ІФ). З боку ОРДЛО підтверджують 87 наших заручників, які незаконно утримуються в Донецьку і Луганську. Ми готові розглядати звільнення за формулою "87 на 309". Ми говоримо про тих людей, які ідентифіковані, які не скоювали особливо тяжких злочинів і мають відношення безпосередньо до антитерористичної операції. Ми не розглядаємо осіб, які здійснювали особливо тяжкі злочини або злочини, які не мають відношення до АТО", - сказав Ю.Тандит в ефірі "5 каналу".

При цьому, радник голови СБУ зазначив, що точних термінів здійснення обміну поки немає і допустив, що названі цифри полонених і заручників можуть зазнати змін.

Як повідомлялося, перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко не підтверджує і не спростовує заяву спецпредставника з питань гуманітарного характеру в рамках ТКГ Віктора Медведчука про готовність України до обміну заручниками в форматі "309 на 87".

За її словами, за останній час зросла кількість заручників, яких утримують на окупованих територіях, - на сьогоднішній день їх 144. І.Геращенко зазначила, що кількість заручників збільшується, в основному, через захоплення цивільних осіб.

Вона додала, що Україні вдалося дізнатися про місцезнаходження 87 осіб.

Раніше В.Медведчук повідомив про підготовку "великого обміну" утримуваних осіб з ОРДО і ОРЛО.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА