20:09 06.09.2017

Юрисдикція миротворців ООН має поширюватися на всю непідконтрольну Києву частину Донбасу

2 хв читати
Юрисдикція миротворців ООН має поширюватися на всю непідконтрольну Києву частину Донбасу

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони прийняв спільну заяву щодо маніпуляцій керівництвом Російської Федерації питанням можливого введення миротворчої місії ООН на Донбас, повідомила народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", член комітету з питань нацбезпеки Ірина Фріз.

"Цей політичний документ є відповіддю профільної парламентської установи на провокативні заяви російського керівництва та спроби дискредитації Росією української позиції щодо міжнародної миротворчої місії на Донбасі", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

У заяві, оприлюдненій на сайті Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, зазначено: "Для України є неприйнятним обмеження дії миротворчого контингенту лінією зіткнення, оскільки це унеможливлює контроль та запобігання переміщенню зброї, особового складу бандформувань та регулярних підрозділів ЗС РФ через непідконтрольну ділянку українського кордону з Російською Федерацією. За умов збереження каналів насичення окупованих територій зброєю та особовим складом з території Росії, виконання завдань миротворчою місією є неможливим".

У заяві комітету ВР також зазначено, що територією конфлікту є вся непідконтрольна Україні частина Донецької та Луганської областей. "Таким чином юрисдикція та дії миротворчої місії ООН мають поширюватися на неї та не обмежуватися лінією зіткнення", - йдеться в заяві.

Крім того, комітет наголошує, що завдання миротворців ООН не може обмежуватися лише захистом спостерігачів місії ОБСЄ і має включати "демілітаризацію території, примушення до виконання пунктів Мінських угод, що є дорожньою картою вирішення ситуації на сході України, яка узгоджена з міжнародними посередниками у рамках "нормандського формату".

"Винесення питання щодо миротворчої місії на сході України на умовах РФ є спробою російської сторони відволікти увагу від послідовного, систематичного невиконання нею пунктів Мінських угод", - йдеться в заяві комітету.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА