08:56 07.09.2017

У Фінляндії відкрито Європейський центр з протидії гібридним загрозам

2 хв читати
У Фінляндії відкрито Європейський центр з протидії гібридним загрозам

В Гельсінкі відбулося відкриття Європейського центру по протистоянню гібридним загрозам.

Центр, створений 12 країнами ЄС і НАТО, повинен допомогти країнам у протидії новим загрозам, націленим на дестабілізацію держави, повідомив в четвер портал телерадіомовлення Yle.

Серед засновників Фінляндія, Швеція, Норвегія, США, Франція, Німеччина, Великобританія, Іспанія, Польща, Естонія, Латвія і Литва. Можливо, що в майбутньому до центру приєднаються і інші країни.

Центр також тісно співпрацює з Євросоюзом і НАТО.

Як раніше заявили представники центру, його метою не є пряме відображення атак, а дослідницька робота. Центр буде також організовувати спільні навчання і покращувати способи обміну інформацією.

Під гібридними погрозами на увазі в числі іншого - поширення неправдивої інформації, атаки проти інформаційних систем, а також інші види атак за допомогою сучасних технологій. Це - ворожі дії, націлені на дестабілізацію держави без формального оголошення війни.

На семінарі, організованому на честь відкриття центру, зазначалося, що гібридну небезпеку становлять не тільки різні держави, а й, наприклад, терористичні і злочинні організації.

Однак заступник генерального секретаря НАТО Арндт Фрейтаг фон Лорінгхофен (Arndt Freytag von Loringhoven) згадав тільки одну державу, наголошує портал.

"Росія - одна з головних країн, за якої ми спостерігаємо. В якості прикладів можна навести анексію Криму, події в Східній Україні і кібератаки проти Демократичної партії США. Росія є одним з головних діячів, але не єдиним", - заявив А.Фретаг.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА