14:07 07.09.2017

"Укрпошта" отримала ліцензію на постачання газу

2 хв читати
"Укрпошта" отримала ліцензію на постачання газу

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), видала ПАТ "Укрпошта" ліцензію на постачання природного газу.

Відповідне рішення комісія ухвалила на засіданні в четвер.

Раніше заступник генерального директора із закупівель "Укрпошти" Олександр Наход зазначав, що ліцензія компанії потрібна з метою придбання газу та його закачування до підземних сховищ газу (ПСГ) із подальшим його використанням мережею підприємства.

"Звідти (ПСГ - ІФ) брати кожен місяць в міру необхідності і передавати до наших точок споживання (котельні, автобази, відділення...). Це має не лише забезпечити гарантовану наявність газу (з чим були проблеми цієї зими), а й хорошу економію за сезон", - написав він в одній зі спеціалізованих груп у соцмережі Facebook.

О.Наход уточнив, що такий захід, зокрема, має дозволити компанії щорічно економити кілька мільйонів гривень. "Купуємо 3,5 млн кубів, за звичайною процедурою, тендер уже оголосили. За статистикою, в сезон ціни зростають на 20-25% (і постачальники вимагають їх перегляду, незважаючи на підписані договори), тому очікуємо економії в кілька мільйонів гривень, але головна мета навіть не в економії, а в гарантованій наявності газу", - додав він.

Як повідомлялося, станом на 1 вересня 2017 року НКРЕКП видала 318 ліцензій на постачання газу в Україні.

"Укрпошта" входить у сферу управління Міністерства інфраструктури. Надає близько 50 видів послуг в 10,6 тис. відділеннях в усій Україні, а ще близько 1,2 тис. розташовані на неконтрольованій Україною території. Штат підприємства налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці і захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА