16:22 07.09.2017

"Укртранснафта" намагається забрати 380 тис. тонн своєї нафти зі сховищ НПЗ групи "Приват"

2 хв читати
"Укртранснафта" намагається забрати 380 тис. тонн своєї нафти зі сховищ НПЗ групи "Приват"

Державне ПАТ "Укртранснафта" веде переговори з трьома нафтопереробними заводами (НПЗ) групи "Приват" щодо повернення понад 380 тис. тонн нафти, яка була передана на зберігання, для виключення витрат компанії по зберіганню у третіх осіб.

"За результатами інвентаризації було виявлено невідповідність якісних характеристик невеликого обсягу інформації, що передається на зберігання нафти (менше 20%), проте юридично такі претензії можливо висувати тільки під час повернення нафти", - зазначено в повідомленні "Укртранснафти" на її сайті в четвер.

Держкомпанія пояснила, що якщо в момент повернення нафти зберігач не зможе повернути її з необхідною якістю, то законодавство передбачає механізм отримання грошової компенсації.

"Укртранснафта" також уточнила, що судові розгляди з НПЗ стосуються адекватності та обґрунтування вартості послуг із зберігання нафти, а не компенсації за невідповідність якості.

Раніше глава правління материнської НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в інтерв'ю "Економічній правді" висловився за отримання грошової компенсації за неякісну нафту. За його словами, він очікує рішення проблеми зберігання нафти "Укртранснафти" на НПЗ групи "Приват" до кінця поточного року.

Як повідомлялося, навесні-влітку 2014 року через нафтопроводів "Укртранснафти" було викачано 628,4 тис. тонн нафти. У резервуарних парках "Укртранснафти" зберігається 232,6 тис. тонн нафти, "Укртатнафти" - 239,9 тис. тонн, ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" - 101,9 тис. тонн, НПК "Галичина" - 46,7 тис. тонн.

Спочатку договори були укладені про безоплатне зберігання нафти терміном на рік з правом пролонгації, але пізніше були підписані додаткові угоди, якими термін безкоштовного зберігання був скорочений до 90 днів. Після його завершення були укладені договори на платній основі. Так, до 1 січня 2015 року плата за зберігання становила 3,2 грн/тонна на добу, з 1 січня вона була підвищена до 6,4 грн/тонна на добу, проте після зміни керівництво "Укртранснафти" держкомпанія успішно оскаржила договори оренди резервуарів з цими завищеними, на її погляд, розцінками.

"Укртранснафта" виступає оператором нафтотранспортної системи України. 100% її акцій знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України". Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 до 1220 мм загальною протяжністю 4,7 тис. Км проходить по території 19 областей України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА