18:15 08.09.2017

Бюджет для ЗСУ у 2018 році буде значно більшим за цьогорічний

3 хв читати
Бюджет для ЗСУ у 2018 році буде значно більшим за цьогорічний

Під час робочої поїздки до району проведення антитерористичної операції на сході України міністр оборони Степан Полторак зазначив, що за час, який минув від початку проведення АТО, було багато зроблено для українського війська, і фінансування армії надалі збільшуватиметься.

"Процес оборонного реформування йде за планом, і він триває. Нам потрібен час, щоб розгорнувся оборонний промисловий комплекс, щоб ми могли розробляти та отримувати сучасну надійну зброю, нові зразки техніки. Наступний бюджет для армії буде значно більший, ніж цього року", - зазначив С.Полторак під час спілкування з військовослужбовцями, повідомляє прес-служба Міноборони в п'ятницю.

Міністр наголосив, що попри те, що в країні є багато інших проблем, у державі велику увагу приділяють армії.

"Ще кілька років тому у нас не було фахівців, не було екіпажів і коштів, щоб забезпечити все необхідне для війська. На початок АТО ми не мали в що одягнути військових, завести і вивести техніку з боксів, не було чим воювати. Фінансовий ресурс не дозволяв нам це зробити. Розвідка була сліпа й глуха. Вчора президент України - верховний головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко сказав, що головним гарантом незалежності країни є її Збройні сили. Це абсолютно відповідає дійсності, і бюджет наступного року є цьому підтвердженням", - зазначив С.Полторак.

Як приклад він навів підписаний ним нещодавно наказ про збільшену грошову винагороду тим, хто виконує бойові завдання на лінії зіткнення в районі АТО.

Як повідомлялося, 7 вересня, виступаючи із щорічним посланням до Верховної Ради, президент Петро Порошенко заявив, що Україна має забезпечити конкурентний порівняно з РФ характер переозброєння армії.

Глава держави зазначив, що незважаючи на десятиразове збільшення видатків на закупівлю озброєнь в умовах зовнішньої агресії, на сьогодні за рівнем оснащення сучасним озброєнням ЗСУ суттєво поступаються ЗС РФ. "Необхідно виводити наші озброєння на рівень 21-го століття, тому що зараз ми воюємо зброєю минулого століття, Росія в модернізації військової техніки і зброї значно нас випереджає", - наголосив він.

Серед першочергових завдань переозброєння Верховний головнокомандувач виділив розробку та налагодження виробництва нового ракетного озброєння, комплексів крилатих ракет, сучасних зразків артилерійських систем, високоточних боєприпасів, безпілотних літальних апаратів ударного типу, засобів космічної розвідки.

Водночас, наголосив П.Порошенко, у вирішенні завдання підвищення боєздатності ЗСУ Київ також розраховує на сприяння західних союзників. "Сподіваюся (ми - ІФ) успішно завершимо переговори з нашими західними партнерами про постачання нам оборонної зброї", - сказав він.

Раніше, 30 серпня, під час обговорення основних параметрів оборонного бюджету держави на 2018 рік секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зазначив, що формування оборонного бюджету відбувається згідно зі Стратегією національної безпеки України "і буде не менше ніж 5% валового внутрішнього продукту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА