13:36 10.09.2017

Саакашвілі та українські політики, які супроводжують його, вирішили їхати через польсько-український кордон потягом "Інтерсіті"

2 хв читати
Саакашвілі та українські політики, які супроводжують його, вирішили їхати через польсько-український кордон потягом "Інтерсіті"

Лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі разом з українськими політиками і народними депутатами України, які супроводжують його, заявив, що для уникнення провокацій в пункті пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні має намір їхати в Україну потягом "Інтерсіті".

"Біля "Краковця" зібралися наші прибічники, але є й "тітушки", зокрема й озброєні... щоб уникнути провокацій, ми всі порадилися, і ми можемо приїхати на "Інтерсіті". Я думаю, всі потраплять на потяг і там перетнуть кордон", - сказав він на брифінгу для ЗМІ в Перемишлі.

Український "Інтерсіті" ходить за маршрутом Перемишль-Львів-Київ. Документи перевіряють під час руху потяга через кордон.

Водночас, як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", біля пункту пропуску "Краковець" на українсько-польському держкордоні, куди спочатку мав намір прибути М.Саакашвілі, нині обстановка спокійна. Біля ПП зібралося кілька тисяч прибічників М.Саакашвілі, а також група українських політичних і громадських діячів, які прибули для зустрічі екс-голови Одеської ОДА під час його в'їзду в Україну.

Біля влаштованого неподалік пункту пропуску наметового містечка і встановленої сцени відбувається мітинг, під час якого організатори повідомили про намір М.Саакашвілі перетнути кордон потягом.

За деякий час після отримання цієї звістки учасники акції вирішили переїхати на автотранспорті на залізничну станцію "Шегині" на держкордоні України з Польщею, що є першою станцією з українського боку кордону.

Громадський порядок біля ПП "Краковець" забезпечують кілька сотень правоохоронців, багато з яких одягнені в захисний спецодяг. Нині в районі пункту пропуску все спокійно.

Водночас раніше повідомлялося, що біля пункту пропуску "Краковець" поліцейські зупинили групу з близько 40 невідомих, вбраних переважно в камуфляжний одяг, які організовано прямували у бік ПП і наметового містечка прибічників М.Саакашвілі.

Як розповів журналістам присутній на місці начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Валерій Середа, організовану групу людей затримали співробітники поліції для встановлення їхніх осіб та з'ясування місця їх проживання.

"Ми поки що не знаємо, хто ці люди, але з огляду на те, що вони прямували організованою групою до пункту пропуску у напрямку наметового містечка прибічників Саакашвілі, поліція вжила заходів для того, щоб з'ясувати їхні наміри", - розповів В.Середа.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", поліцейські зупинили цих людей на відстані за кілька сотень метрів від ПП із протилежного боку траси від розбитого прибічниками М.Саакашвілі наметового містечка.

Вказаних людей оточили поліцейські в шоломах і бронежилетах і здійснюють опитування. Якихось конфліктних ситуацій або порушень громадського порядку не було, обстановка біля ПП була спокійною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА