12:32 11.09.2017

На Львівщині відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американських навчань "Репід Трайдент-2017"

2 хв читати
На Львівщині відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американських навчань "Репід Трайдент-2017"

У понеділок на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ) Нацакадемії Сухопутних військ ЗСУ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський р-н Львівської обл.) відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американських командно-штабних навчань з залученням військ "Репід Трайдент-2017".

Як повідомляє Об'єднаний прес-центр навчань "Репід Трайдент-2017", на церемонію відкриття прибули посол США в Україні Марі Йованович, начальник Нацакадемії Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Також на захід запрошені представники органів державної влади та місцевого самоврядування Львівщини.

В інформації зазначається, що в цьому році в навчаннях беруть участь близько 2,5 тис. військовослужбовців з 15 країн світу: крім України та США, до них залучено військовослужбовців з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Великобританії.

Найбільші іноземні контингенти представлені військовими ЗС США і Канади - всього близько 500 осіб.

Українська група чисельністю понад тисячу осіб, представлена військовослужбовцями однієї з механізованих бригад Сухопутних військ ЗСУ, бригади ВДВ ЗСУ, інженерно-саперними підрозділами, окремим підрозділом Національної гвардії України і ін.

"Більшість українських військовослужбовців мають досвід участі в бойових діях в районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей", - підкреслюється в повідомленні.

Командно-штабна фаза проводиться за допомогою систем імітаційного моделювання - "потужних комп'ютерів і унікального програмного забезпечення, які дозволяють моделювати дії своїх підрозділів і умовного противника в єдиному віртуальному просторі в режимі реального часу".

До проведення навчань залучені кілька десятків одиниць автомобільної і легкоброньованої техніки.

"Виконання вправ бойових стрільб не передбачається. Але для підвищення реалістичності маневрів у рамках проведення польової фази будуть застосовуватися системи імітації бойової стрільби MILES", - інформують в Об'єднаному прес-центрі навчань.

Крім того, планом навчань передбачено проведення низки спільних заходів із залученням літаків і вертольотів військово-транспортної авіації.

"Зокрема відпрацьовуватимуться елементи медичної евакуації, десантування вантажів та особового складу. Для цього будуть використані можливості однієї з бригад тактичної авіації, яка дислокується у Хмельницькій області, і майданчик приземлення на території Центру. Всього буде задіяно два вертольоти Мі-8, літак АН-26 і американський С-130 ", - йдеться в повідомленні.

"Репід Трайдент-2017" триватимуть два тижні на різних ділянках військового полігону МЦМБ. Під час навчань військовослужбовці вдосконалюватимуть свої знання і навички щодо спільних тактичних дій у патрулюванні, здійсненні конвоювання, протидії саморобним вибуховим пристроям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА