10:20 12.09.2017

Євросоюз заявляє про невизнання виборів у Севастополі та вимагає визволення членів керівництва кримського меджлісу

1 хв читати
Євросоюз заявляє про невизнання виборів у Севастополі та вимагає визволення членів керівництва кримського меджлісу

Європейський Союз не визнав анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові, заявив у понеділок офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС), коментуючи "губернаторські" вибори в Севастополі 10 вересня.

"Будь-хто обраний на Кримському півострові, який претендує "представляти" Крим і Севастополь, не буде визнаний як представник територій, які є українськими. Європейський Союз залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України", - йдеться в заяві представника ЄЗС.

У ньому також заборона на діяльність кримського меджлісу і переслідування його лідерів розцінюються як "серйозні та неприйнятні порушення" їхніх прав.

"Сьогодні (11 вересня - ІФ) так званий Верховний суд Сімферополя засудив заступника голови меджлісу Ахтема Чийгоза до восьми років позбавлення волі за "організацію масових заворушень" у лютому 2014 року. Європейський Союз послідовно спостерігав за справою пана Чийгоза і наполягав на його звільненні. Цей заклик ми повторюємо сьогодні", - йдеться в комюніке, поширеному в Брюсселі.

"Ми сподіваємося на невідкладне зняття звинувачень з іншого заступника голови меджлісу пана Ільмі Умерова і знову підтверджуємо нашу давню позицію про те, що всі незаконно затримані на Кримському півострові і в Російській Федерації громадяни України мають бути негайно звільнені", - заявив представник ЄЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА