13:26 12.09.2017

Один інвестор проводить due-diligance ПІБ, інтересу до ВТБ не було

2 хв читати
Один інвестор проводить due-diligance ПІБ, інтересу до ВТБ не було

Один інвестор проводить due-diligence Промінвестбанку (ПІБ), повідомила заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова.

"Я знаю, що певні покупці проводять due-diligence ПІБ, але офіційно нам навіть наміри поки що ніхто не висловлював. Якщо будуть офіційні листи до НБУ, ми розглядатимемо", - сказала вона журналістам на міжнародній конференції "Захист прав споживачів фінпослуг 2017: шлях до розбудови довіри" в Києві у вівторок.

Що стосується українського бізнесмена Олександра Ярославського, який раніше подавав до НБУ листа про наміри купівлі ПІБ, за словами К.Рожкової, на сьогодні він не подав до НБУ пакета документів на погодження такої операції.

"Є лист про наміри, тривають певні дискусії. Є також питання підтримки фінустанови. Пакет документів поки що ніхто не подавав", - сказала заступник глави НБУ.

Що стосується ще одного банку з російським держкапіталом - ВТБ, за словами К.Рожкової, досі жоден потенційний покупець ВТБ не звертався до НБУ.

Заступник голови Нацбанку також повідомила, що банки з російським держкапіталом, крім можливості продажу своїх українських дочок іншим інвесторам, також мають можливість піти шляхом згортання їх активів і пасивів.

Як повідомлялося, 28 липня комітет з нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ ухвалив рішення відмовити в узгодженні придбання істотної участі в Промінвестбанку Максиму Микитасю і Павлу Фуксу. Підставою для такого рішення стало неподання потенційними претендентами необхідних документів для перевірки відповідності інвесторів вимогам законодавства України.

Потім, 29 серпня, голова Зовнішекономбанку (ЗЕБ, основний власник ПІБу) Сергій Горьков повідомив журналістам, що банк очікує рішення НБУ для здійснення операції з продажу Промінвестбанку.

"Ми чекаємо рішення Нацбанку. Поки що рішення Нацбанку України офіційного немає. Регулятор повинен дозволити угоду чи ні. Ми перебуваємо в стані, коли всі заявки подані, офіційної відповіді ми не маємо", - сказав С.Горьков.

У прес-службі НБУ того ж дня повідомили, що центробанк не отримував нових документів для погодження набуття істотної участі в ПІБі.

ПІБ заснований в 1992 році. Російський ЗЕБ володіє 99,7% його акцій. За даними Нацбанку України, на 1 липня 2017 року банк займав 13-те місце за розміром активів (21,625 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

ВТБ Банк (раніше - банк "Мрія") заснований в 1992 році. Його основним акціонером є ВАТ "Банк ВТБ" (РФ, 99,9959%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів ВТБ Банк займав 16-е місце (14,019 млрд грн) серед 88 українських банків.

На початку вересня глава ВТБ (РФ) Андрій Костін повідомив, що ВТБ планує стиснення бізнесу в Україні через складнощі з продажем дочірніх банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА