15:12 13.09.2017

Рішення про арешт Павла Гриба до 17 жовтня було заочним

3 хв читати
Рішення про арешт Павла Гриба до 17 жовтня було заочним

Рішення про арешт українця Павла Гриба до 17 жовтня було заочним, повідомив російський адвокат Андрій Сабінін у коментарі "Радіо Свобода".

"Документа я такого не бачив. Але, судячи з інформації, цей арешт - заочний, до 17 жовтня ... Він (Павло Гриб - ред.) не може бути не заарештований, оскільки він перебуває у СІЗО. Заарештовували без нього. Він на момент винесення цього рішення, очевидно, нічого не знав. Перше, про що він дізнався, це процедура, пов'язана з його затриманням. На руках у нього жодного документа немає", - сказав А.Сабінін.

Він додав, що не має нової інформації від П.Гриба, тому що бачився з ним лише раз, проте доступ до підзахисного у нього є.

"Доступ у мене до нього є. Зараз цієї проблеми вже немає, вона була, але її вже вирішено", - сказав адвокат.

А.Сабінін зазначив, що наразі не може документально відстежити, які дії слідчих у справі П.Гриба були здійснені.

"Доки я не ознайомлюсь із матеріалами справи і протоколом дій, про що я вже говорив слідчим, я сам цієї хронології знати не буду, а усно мені цього ніхто не скаже", - додав він.

Раніше інформагентство "ТАСС" повідомило, що українець П.Гриб, згідно з рішенням Жовтневого суду Краснодара від 17 серпня, заарештований терміном на 2 місяці - до 17 жовтня.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до Гомеля) на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах, без особистого знайомства. За домовленістю, Павло мав повернутися того ж дня. Коли на наступний день він не повернувся, І.Гриб поїхав до Гомеля на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст.205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ у Краснодарському краю в Сочі.

Посольство України в Мінську направило ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі для з'ясування місцезнаходження П.Гріба.

У Державному прикордонному комітеті Білорусі підтвердили, що П.Гриб перетинав державний кордон Білорусі 24 серпня в пункті пропуску "Нова Гута" в установленому законодавством порядку, інформацію про це передано до Держприкордонслужби України.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо місцезнаходження, умов утримання та стану здоров'я П.Гриба.

Пізніше І.Гриб звернувся до силових структур Білорусі (прокуратура і органи МВС в Гомельській області) і Росії (Слідчий комітет РФ) із заявами про сприяння в розшуку і повернення його сина.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА