20:26 13.09.2017

Проект держбюджету-2018 передбачає збільшення виплат військовим, створення нової зброї та заходи з кібербезпеки

2 хв читати
Проект держбюджету-2018 передбачає збільшення виплат військовим, створення нової зброї та заходи з кібербезпеки

Проект державного бюджету на 2018 рік передбачає збільшення оборонного бюджету України на наступний рік до 163 млрд 268 млн грн, уточнює секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"За рішенням РНБО обсяг фінансування оборонно-безпекового бюджету в наступному році буде на рівні 163 млрд 268 млн грн, із них 156 млрд 893 млн грн - із загального фонду і 6 млрд 375 млн грн - зі спеціального", - сказав він на засіданні РНБО в середу.

Як повідомляє прес-служба РНБО, О.Турчинов зазначив, що одним із важливих питань фінансування сектора безпеки та оборони є "збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, в основі якого лежить збільшення посадових окладів та окладів за військові звання".

"Пріоритетним напрямом бюджетного фінансування також визначені створення нових видів озброєння та військової техніки, зокрема, виробництво сучасного високоточного ракетного та артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, боєприпасів і високоточних засобів ураження; виконання Державної цільової програми створення та виробництва боєприпасів та продуктів спеціальної хімії", - додав він.

За словами О.Турчинова, особлива увага приділятиметься також інтенсивній бойовій підготовці частин і підрозділів ЗСУ та інших військових формувань, а також облаштуванню державного кордону.

"Крім того, з огляду на безпекову ситуацію, пріоритетами будуть реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, заходи з розвитку та модернізації спеціального зв'язку і захисту інформації; виконання Національної розвідувальної програми на 2016-2020 роки; посилення контррозвідувального захисту та боротьба з тероризмом і диверсійною діяльністю", - зазначив секретар РНБО.

На засіданні РНБО також було розглянуто й ухвалено Концепцію забезпечення контррозвідувального режиму в Україні та Концепцію реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА