11:43 14.09.2017

Нацгвардія і Нацполіція плідно співпрацюють у питаннях безпеки на Донбасі - Аллеров

2 хв читати

Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров високо оцінює рівень співпраці з Нацполіцією в питаннях безпеки на Донбасі, але зазначає, що кількість спільних завдань не зменшується.

"Завдання, які виконують у зоні АТО підрозділи поліції та Нацгвардії, не зменшуються, спільна робота проводиться в усіх напрямах у Донецькій і Луганській областях. Вона спрямована на забезпечення громадського порядку, профілактику злочинності", - сказав він журналістам у Донецькій області в середу.

Відповідаючи на запитання про ймовірність збільшення залучення підрозділів військовослужбовців Нацгвардії до виконання завдань у зоні АТО, Ю.Аллеров зазначив: "У разі активізації бойових дій ми залучимо наших резервістів, які вже пройшли службу в "Азові" та інших підрозділах Нацгвардії, котрі зможуть бути залучені негайно й поставлені під рушницю, і вони готові будуть виконувати завдання в разі активізації бойових дій".

У свою чергу перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий зазначив, що виклик у прифронтових регіонах один - це питання безпеки.

"У зв'язку з цим ми маємо організувати взаємодію між Нацполіцією і Нацгвардією та іншими підрозділами для гарантування безпеки громадян і держави на Донбасі", - сказав С.Яровий.

Серед проблем він назвав забезпечення всім необхідним переселенців, забезпечення житлом співробітників правоохоронних органів і питання логістики.

Відповідаючи на запитання про ймовірність повернення військовослужбовців полку спеціального призначення "Азов" на першу лінію оборони в зоні АТО, перший заступник голови МВС сказав: "Рішення приймає керівник антитерористичної операції, тому особовий склад і Нацгвардії, і Нацполіції цілком залежить від такого рішення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА