14:36 14.09.2017

47-й кінофестиваль "Молодість" відбудеться в травні-червні 2018 року

2 хв читати
47-й кінофестиваль "Молодість" відбудеться в травні-червні 2018 року

Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", який традиційно відбувався восени, стає весняним, черговий 47-й відбудеться в травні 2018 року, повідомив генеральний директор цього кінофестивалю Андрій Халпахчі.

"Що стосується перенесення дат. (...) Ми багато над цим думали... наш фестиваль як міжнародний уже існує майже 27 років, і, безумовно, має бути якийсь новий поштовх і якісь зміни для нового розвитку цього фестивалю. Ми довго сперечалися, я, відкрито скажу, спочатку обстоював наш осінній термін, але мене переконали, і я для себе вирішив: ну, що ж - це новий крок, який потрібно осилити, який потрібно зробити цікавим і новим. Фестиваль потребує на сьогодні, відкрито скажу, нового дихання", - розповів А.Халпахчі на прес-конференції в Києві в четвер.

Він повідомив, що 47-й КМКФ "Молодість" відбудеться 27 травня - 3 червня 2018 року, а цього року 21-22 жовтня в Києві відбудеться марафон короткометражних фільмів.

"Ми вирішили провести все-таки національний конкурс "Короткого метра". Ми отримали дуже багато фільмів, багато заявок, і молоді режисери очікували цієї події на черговому фестивалі "Молодість" у жовтні", - пояснив А.Халпахчі, зазначивши, що до 47-го фестивалю в травні буде підготовлено "повноцінну національну програму" короткометражних фільмів.

За його словами, на кінофорумі короткометражного кіно буде представлено "кілька наших програм, таких як фестиваль фестивалів, франкомовне кіно, німецькомовне кіно". Він повідомив, що центральним майданчиком фестивалю короткого метра традиційно залишається кінотеатр "Київ" у столиці України.

"Ми спільно з польським інститутом імені Адама Міцкевича підготували програму "Свобода" і покажемо відреставровану копію фільму відомого режисера Анджея Вайди "Людина із заліза", переможця Каннського фестивалю", - розповів директор "Молодості".

За словами А.Халпахчі, проведення фестивалю "Молодість" без підтримки уряду і місцевої влади неможливе.

Голова Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилип Іллєнко сподівається, що фінансування фестивалю буде збільшено. "...можливості (фінансові - ІФ) трохи збільшені порівняно з минулим, ми плануємо профінансувати фестиваль "Молодість" у розмірі 1 млн 300 тис. грн", - сказав П.Іллєнко, зазначивши, що необхідно ще попрацювати і "пролобіювати відповідні видатки в проекті державного бюджету на 2018 рік".

Він нагадав, що минулого року на фінансування фестивалю передбачалося 750 тис. грн - "це зовсім смішні гроші для такого фестивалю".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА