17:11 14.09.2017

Сакварелідзе у Львові вручили підозру

2 хв читати
Сакварелідзе у Львові вручили підозру

Cоратнику екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі, члену партії "Рух нових сил" Давиду Сакварелідзе повідомлено про підозру в здійсненні низки правопорушень у зв'язку з подіями на українсько-польському кордоні 10 вересня.

Згідно з онлайн-трансляцією, запущеною в четвер на сторінці Д.Сакварелідзе в соцмережі Facebook, представник правоохоронних органів прибув до політика під час його обіду в одному із закладів громадського харчування у Львові. Правоохоронець зачитав підозру Д.Сакварелідзе у присутності його адвоката та прибічників.

Згідно з озвученою правоохоронцем інформацією, Д.Сакварелідзе підозрюють у здійсненні правопорушень, передбачених ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ст. 332 (незаконне переправлення людей через державний кордон), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У свою чергу Д.Сакварелідзе під час зачитування підозри прокоментував це так: "Цим нас не зупинять. Це смішно просто".

При цьому він назвав такі дії політичним переслідуванням із боку влади.

Як повідомлялося, 10 вересня лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Саакашвілі прибув в Україну. Його прибічники, які зібралися біля ПП "Шегині" (Львівська обл.), прорвали кордон з українського боку і влаштували бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим вони сприяли перетину державного кордону М.Саакашвілі та групою осіб, зокрема народних депутатів.

Під час інциденту 13 бійців Національної поліції та 9 Держприкордонслужби дістали тілесні ушкодження. Зазначено, що на місце події виїхала слідча група військової прокуратури, яка разом із Національною поліцією встановить усі обставини події і надасть правопорушенню кваліфікацію.

Попередньо, в діях організаторів масових заворушень на кордоні вбачаються ознаки порушення ст. 332 і 348 Кримінального кодексу України. Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА