19:26 15.09.2017

Проект держбюджету на 2018 рік передбачає збільшення витрат на охорону здоров'я в Україні на 11 млрд грн - до 112,5 млрд грн

2 хв читати
Проект держбюджету на 2018 рік передбачає збільшення витрат на охорону здоров'я в Україні на 11 млрд грн - до 112,5 млрд грн

Проект державного бюджету на 2018 рік передбачає збільшення витрат на систему охорони здоров'я на суму близько 11 млрд грн, повідомив в прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"У 2016 році витрати на охорону здоров'я становили 70 млрд грн, у 2017 році - 101,3 млрд грн, в 2018 році ми заклали 112,5 млрд. Ми збільшуємо на 11 млрд грн фінансування охорони здоров'я", - сказав він під час засідання Кабінету міністрів в п'ятницю.

Він повідомив, що з цих коштів, зокрема, на фінансування первинної ланки медичної допомоги буде спрямовано 13,2 млрд грн, на фінансування вторинної та третинної медичної допомоги - близько 52 млрд грн.

Крім того, на фінансування програми реімбурсації (відшкодування вартості ліків) "Доступні ліки" буде спрямовано на 1 млрд грн.

"Ця програма нам по кишені. Ми здатні це робити і далі програма буде працювати, і її фінансування буде збільшено", - сказав він.

В.Гройсман повідомив, що на придбання ангіографічного обладнання для розвитку мережі реперфузійних центрів в 2018 році буде виділено 150 млн грн.

"У 2017 році ми створюємо 13 ангіоцентрів, у 2018 році ми можемо створити також 13 ангіографічних центрів. Це тисячі й тисячі життів, які буде врятовано", - сказав він.

В.Гройсман повідомив, що уряд збереже витрати на закупівлю лікарських засобів за кошти держбюджету на рівні 6 млрд грн.

На підтримку сільської медицини, ініційовану президентом України Петром Порошенком, планується спрямувати в 2018 році 1 млрд грн.

При цьому В.Гройсман підкреслив, що збільшення фінансування "пов'язане з проведенням необхідних реформ".

"Оскільки сьогоднішня система охорони здоров'я нікого не влаштовує - ні пацієнтів, ні лікарів, потрібно щось із цим робити. Що саме робити - уряд, до речі, спільно з парламентом і Нацрадою реформ запропонували в законопроекті, де зазначено, яким чином ми можемо йти далі", - сказав прем'єр-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА