16:39 18.09.2017

Суд визнав обґрунтованою підозру Сакварелідзе

2 хв читати
Суд визнав обґрунтованою підозру Сакварелідзе

Галицькій районний суд Львова на засіданні в понеділок розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому заступнику генерального прокурора України Давіду Сакварелідзе у вигляді особистого зобов'язання і визнав обґрунтованою висунуту йому підозру в скоєнні кримінальних правопорушень.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, раніше, 16 вересня, було завершено розгляд клопотання про обрання Д.Сакварелідзе запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

"Проаналізувавши та оцінивши подані докази, суд, відкинувши доводи сторони захисту, визнав їх належними та допустимими, а також констатував, що вони є достатніми для висновку суду про обґрунтованість оголошеної Д.Сакварелідзе підозри у вчиненні ... кримінальних правопорушень", - повідомляється на сайті облпрокуратури в понеділок.

Прокуратура Львівської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками групового порушення громадського порядку, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, опору та насильства стосовно співробітника правоохоронного органу 10 вересня в міжнародному автомобільному пункті пропуску "Шегині". Досудове розслідування у провадженні триває.

Як повідомлялося 14 вересня Д.Сакварелідзе оголосили про підозру у скоєнні низки правопорушень у зв'язку з подіями на українсько-польському кордоні 10 вересня. Згідно з озвученою правоохоронцем інформацією, екс-заступника генпрокурора підозрюють у скоєнні правопорушень, передбачених ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

15 вересня Галицький райсуд Львова розпочав обрання Д.Сакварелідзе запобіжного заходу. Сам екс-заступник генпрокурора закликав суддю не обирати жодного запобіжного заходу, запевнивши, що з'являтиметься до суду й до слідчого, даватиме свідчення. 16 вересня суд не обрав йому жодного запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА