16:54 18.09.2017

Суд визнав невинуватими обвинувачених у справі про події 2 травня 2014 року (у частині подій на Грецькій площі)

2 хв читати
Суд визнав невинуватими обвинувачених у справі про події 2 травня 2014 року (у частині подій на Грецькій площі)

Іллічівський міський суд (Чорноморськ, Одеська обл.) визнав невинуватими обвинувачених у справі про події 2 травня 2014 року (у частині подій на Грецькій площі, звинувачення за ч. 2 ст. 294 КК України - масові заворушення).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", нині зачитування вироку триває.

Суд визнав неспроможними докази обвинувачення в участі та організації обвинувачених в масових заворушеннях, які спричинили тяжкі наслідки (смерть і травми людей).

Крім того, суд дійшов висновку, що слідство у справі було проведене неякісно, і вказав на цілу низку недоліків і прогалин у проведених слідчих діях. Наприклад, під час розслідування було допитано лише одного співробітника поліції з числа тих, хто був на Грецькій площі.

Суд також визнав упередженим показання єдиного свідка обвинувачення Олександра Посміченка, який заявляв про участь обвинувачених у злочинах, які їм ставлять у провину, у зв'язку з цим суд вирішив не враховувати їх під час оголошення вироку.

Свідчення інших свідків, на думку суду, не підтверджують участі обвинувачених у масових заворушеннях, тим паче в їх організації.

Крім того, суд виключив зі списку доказів у справі низку доказів з огляду на те, що їх було здобуто з порушенням норм КПК.

Не задовольнили суд і фото-, відеоматеріали, які передала сторона обвинувачення. На думку суду, прокуратура не змогла якимось чином підтвердити, що на фото та відео зображені обвинувачені. А останні не підтвердили, що це вони на фото та відео.

Недоведеними голослівними суд визнав твердження сторони обвинувачення про те, що до організації подій 2 травня 2014 року в Одесі причетні посадові особи та перші особи держави часів президентства Віктора Януковича. Водночас суд вважає, що слідство необґрунтовано упустило з уваги дії органів влади, що діяли після Майдану, зокрема Андрія Парубія та екс-голови Одеської ОДА Володимира Немировського.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинула в Будинку профспілок.

Правоохоронні органи України розпочали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів. Найбільш резонансне з них - справа про події на Грецькій площі, де сталися перші сутички між проросійськими та проукраїнськими активістами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА