17:38 18.09.2017

ДТЕК наразі не готовий підписати угоду про продовження управління тепломережами Києва до квітня

2 хв читати
ДТЕК наразі не готовий підписати угоду про продовження управління тепломережами Києва до квітня

Енергохолдинг ДТЕК наразі не готовий підписати угоду про продовження управління ПАТ "Київенерго" тепломережами столиці до квітня 2018 року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко у кулуарах 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES- 2017) "Чи став світ новим? І що це значить для України?"

"Бізнес із теплопостачання глибоко збитковий. Ми змушені останні роки фінансувати цей бізнес і без визначеності подальших правил гри - як з боку регулятора, так і з боку міста - ми не продовжуватимемо цих відносин ... Ми ще не підписали продовження на перший квартал. Київрада прийняла рішення, але ми ще не в тому стані, щоб підписувати", - сказав він.

М. Тимченко наголосив, що величезні борги споживачів перед "Київенерго", проблеми з компенсацією за пільгами та субсидіями, заниження тарифів, ставлять компанію в дуже складне становище.

"Жоден нормальний цивілізований бізнес у цих умовах продовжувати роботу не буде. Доказом тому - відсутність черги інвесторів до теплових мереж та електростанцій. Я сподіваюся, що буде тверда позиція міста і бачення, як ця ситуація надалі розвиватиметься", - сказав він.

Генеральний директор ДТЕК додав, що Київ досі не розпочав підготовку до конкурсу з концесії теплових мереж, що унеможливлює його проведення в квітні.

"На жаль, місто не запустило процедури підготовки концесії. Виходячи з сьогоднішнього розуміння щодо термінів, концесійний конкурс не зможе відбутися в квітні, коли закінчиться договір на управління. Відповідно, є різні опції, що обговорюються - ми активно спілкуємося, обговорюємо питання, надаємо інформацію, але це відповідальність міста – визначити, як ситуація розвиватиметься надалі ", - підсумував він.

Як повідомлялося, КМДА і "Київенерго" 27 вересня 2001 року підписали "Угоду про реалізацію проекту управління та реформування енергетичного комплексу Києва" з терміном дії до 31 грудня 2017 року. Договір передбачав передання в управління "Київенерго" комунальних теплових мереж, ТЕЦ, сміттєспалювального заводу "Енергія".

Наприкінці червня поточного року Київрада вирішила продовжити дію угоди до 26 квітня 2018 року.

"Київенерго" (входить до енергохолдингу ДТЕК) експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА