20:14 19.09.2017

Порошенко і Могеріні обговорили ініціативу введення миротворців на Донбас і питання звільнення заручників

1 хв читати
Порошенко і Могеріні обговорили ініціативу введення миротворців на Донбас і питання звільнення заручників

Президент України Петро Порошенко і верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні на зустрічі у вівторок в рамках Генасамблеї ООН Нью-Йорк (США) обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема ідею введення миротворчої місії, а також скоординували позиції напередодні листопадового саміту в Брюсселі.

"Президент України поінформував Високого представника про розвиток ситуації на Донбасі і стан імплементації Мінських домовленостей, про ініціативу України щодо розгортання в окупованому Донбасі миротворців ООН, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону", - повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

П.Порошенко підкреслив, що Україна розраховує на більш дієву підтримку ЄС у питанні звільнення українських політичних в'язнів в Росії і Криму.

Крім того, співрозмовники скоординували позиції напередодні саміту Східного партнерства, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

Глава Української держави привітав новий рівень взаємодії країн з Євросоюзом, зокрема в контексті вступу в силу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і встановлення безвізового режиму.

Сторони також обговорили нові стратегічні цілі на шляху європейської інтеграції України. Президент закликав високого представника підтримати ініціативи української сторони, сприяти подальшому зближенню з ЄС і проведенню фундаментальних внутрішніх реформ в Україні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА