20:28 19.09.2017

Біля берегів Бельгії знайшли німецький підводний човен часів Першої світової війни

1 хв читати
Біля берегів Бельгії знайшли німецький підводний човен часів Першої світової війни

У Північному морі в водах Бельгії було знайдено німецький підводний човен часів Першої світової війни. Про це повідомила влада бельгійської провінції Західна Фландрія, пише портал NWS.

Як зазначає портал, субмарина класу UB-II була знайдена на глибині 30 м практично неушкодженою. За словами місцевої влади, зазвичай екіпаж таких підводних човнів складався з 23 осіб, включаючи командира. Так як підводний човен добре зберігся, то тіла можуть все ще знаходиться всередині.

По всьому борту субмарини фахівці відзначили пошкодження. На думку вчених, вони могли бути отримані від вибуху контактної міни в верхній частині підводного човна.

Як зазначає телеканал RTBF, німецьке посольство було сповіщено про знахідку. Точне місцезнаходження підводного човна бельгійськ влада не повідомляє, побоюючись, що він може бути розграбований.

Фландрійська флотилія Німеччини складалася з 19 субмарин типу UB-II, 15 з яких потонули. Як зазначає телеканал, у знайденій субмарині наразі не можна визначити її номер. Це може бути UB-27, UB-29, UB-32, які, за деякими даними, потонули в 1916 році і 1917 році через атаки британського корабля або літака.

Знайдена субмарина становить 27 м в довжину і 6 м завширшки. Субмарини типу UB-II могли занурюватися на глибину 50 м. Вона була оснащена торпедами 50 см в діаметрі. Субмарина важила 270 т.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА