22:17 19.09.2017

ЄСПЛ прийняв скаргу Хімікуса, в якого стріляв нардеп Пашинський

2 хв читати
ЄСПЛ прийняв скаргу Хімікуса, в якого стріляв нардеп Пашинський

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв скаргу В'ячеслава Хімікуса, в якого стріляв заступник глави фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Сергій Пашинський, повідомила його адвокат Марина Паринова.

"Європейський суд з прав людини прийняв скаргу Хімікуса на неефективне розслідування і визнав її пріоритетною", - написала М.Парінова на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок.

Як повідомлялося, на дорозі в одному з сіл Васильківського району Київської області ввечері 31 грудня 2016 року відбувся конфлікт між С.Пашинським і місцевим жителем, в результаті якого парламентарій отримав удар пляшкою по голові, а чоловік, що напав на нього, - кулю в ногу.

3 січня у прокуратурі Київської області повідомили, що розслідують кримінальне провадження за фактом інциденту за статтею Кримінального кодексу про хуліганство.

10 січня С.Пашинський повідомив, що у вівторок йде на допит в прокуратуру в рамках розслідування інциденту з його участю. "31 грудня 2016 року за фактом інциденту між 38-річним чоловіком та народним депутатом України поліцією Київщини зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - повідомлялося 3 січня на офіційному сайті Генпрокуратури за матеріалами прес-служби прокуратури Київської області.

При цьому прокурор Київської області Дмитро Чібісов зазначив, що підозру про вчинення злочину поки нікому з фігурантів що не оголошено. За його словами, всі учасники події наразі дають свідчення, як свідки.

1 лютого, Печерський райсуд Києва констатував, що В.Хімікус має статус потерпілого в справі. "Це і стало підставою для задоволення нашої скарги щодо ознайомлення з матеріалами досудового розслідування", - повідомила М.Парінова на своїй сторінці в соцмережі Facebook. У той же час, за її словами, прокуратура Київської області не згодна з таким визначенням.

15 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що слідчі дії в рамках кримінального провадження щодо інциденту зі стріляниною народного депутата України С.Пашинського все ще тривають.

1 серпня С.Пашинський повідомив, що кримінальне провадження щодо інциденту зі стріляниною, в якому він був фігурантом, закрито Генеральною прокуратурою України.

У Генпрокуратурі підтвердили, що кримінальне провадження від 31 грудня 2016 з ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 121, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України закрито в зв'язку з відсутністю складу кримінальних злочинів в діях С.Пашинського, В.Хімікуса і Я.Олійника.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА