14:44 20.09.2017

В українській прикордонслужбі констатують, що на кордоні з Білоруссю ситуація спокійна

1 хв читати
В українській прикордонслужбі констатують, що на кордоні з Білоруссю ситуація спокійна

Ситуація на українсько-білоруському кордоні спокійна і контрольована, ознак провокацій у зв'язку з військовими навчаннями "Захід-2017" немає, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"На сьогодні ситуація на кордоні спокійна та контрольована. Ми проводимо регулярний моніторинг, як живою силою - патрулями, так і за допомогою авіазасобів. Моніторинг підтверджує, що явних ознак провокацій немає", - сказав він у коментарі агентству в середу.

О.Слободян додав, що триває виконання спільних завдань українських прикордонників, військовослужбовців і правоохоронців.

Навчання "Захід-2017" відбуваються у два етапи з 14 по 20 вересня на території Росії та Білорусі. Офіційний Київ і низка західних країн заявляли про можливе використання цих навчань для початку агресії проти України та інших країн Європи.

"Україна та світ має спільне бачення можливих перспектив проведення навчань ЗС РФ. Майбутні навчання "Захід-2017" є надзвичайно потужними. Вони можуть бути використані, щоб почати агресію не лише проти України, а й проти будь-якої іншої країни Європи, яка має спільний кордон з Росією", - заявляв міністр оборони України Степан Полторак, додавши, що Україна адекватно реагуватиме на проведення навчань.

Від початку навчань "Захід-2017" 14 вересня американські та західні військові літаки здійснили щонайменше близько 20 розвідувальних польотів поблизу російських і білоруських кордонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА