14:57 20.09.2017

ЄБРР підтримав наглядову раду "Нафтогазу", що подала у відставку

2 хв читати
ЄБРР підтримав наглядову раду "Нафтогазу", що подала у відставку

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) закликає надолужити відставання в трансформації НАК "Нафтогаз України" і вважає, що Україна не може собі дозволити подальше зволікання в реалізації реформ.

"Другий етап трансформації "Нафтогазу" мав розпочатися вже давно. Ефективне управління надало можливість цій компанії повернутися до прибутковості і усунути значні можливості для корупції. Тепер настав час зібратися і рухатися далі шляхом реформ", - йдеться в повідомленні банку.

ЄБРР з жалем зазначає, що склалася така ситуація, в якій у незалежних членів наглядової ради НАК, на їхню думку, не залишилося іншого вибору, окрім як піти у відставку.

"Ми хочемо подякувати їм за сумлінність, професіоналізм і компетентність, з якими вони включилися в процес трансформації" Нафтогазу ". І їм вдалося досягти дуже значних результатів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, реформу корпоративного управління в "Нафтогазі України" уряд розпочав в 2015 році відповідно до принципів ОЕСР. У травні 2016 року сформовано наглядову раду НАК в особі британців Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пола Уорвіка. Від Кабінету Міністрів до ради увійшла перший заступник голови МЕРТ Юлія Ковалів, від адміністрації президента - екс-глава Міненерговугілля Володимир Демчишин.

Ю.Ковалів вирішила подати в відставку, перейшовши на посаду глави Офісу інвестиційної ради при президенті України. Її повноваження припинені з 17 квітня 2017 року.

Ч.Проктор у середині серпня 2017 року також ще вирішив подати у відставку, його повноваження будуть припинені з 30 вересня.

М. Річардс і П.Уорвік 19 вересня 2017 року також вирішили подати у відставку.

За словами глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, це рішення, зокрема, може спричинити проблеми з можливістю залучення компанією кредитів у міжнародних фінансових організацій (МФО).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА