16:08 20.09.2017

Харківська міськрада просить Гройсмана не допустити закриття повітряного простору над містом

2 хв читати
Харківська міськрада просить Гройсмана не допустити закриття повітряного простору над містом

Харківська міська рада звернулася до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням не допустити закриття повітряного простору над містом.

"Харківська міськрада звертається до Вас, вельмишановний Володимире Борисовичу, з проханням розглянути можливість винести вирішення зазначеного питання на найвищий державний рівень і звернутися до EASA (Європейського агентства авіаційної безпеки, що здійснює контроль за безпекою руху в авіапросторі Європи - ІФ) з проханням не вводити цей документ у дію, обмежившись чинними заборонами на польоти над зоною проведення антитерористичної операції", - йдеться у зверненні, ухваленому депутатами на черговій сесії Харківської міськради в середу.

У документі зазначається, що, за інформацією ТОВ "Нью Системс АМ", що керує міжнародним аеропортом "Харків", до Державіаслужби України від EASA надійшов проект бюлетеня, який передбачає обмеження в авіаруху в східній частині України, зокрема, визнаються небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації (міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя").

"У разі ухвалення цього документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинено, й Харків опиниться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів, а також істотно ускладняться ділові подорожі представників локального бізнесу, що чинитиме серйозний негативний вплив на економічне становище центральної та східної частин України. Наслідками ухвалення такого документа може стати припинення роботи Харківського аеропорту та суміжних підприємств, а також пунктів прикордонного й митного контролю, в яких задіяні близько 1,5 тис. працівників", - ідеться у зверненні міськради до В.Гройсмана.

У Державіаслужбі агентству повідомили, що відомство отримало такий проект бюлетеня з безпеки EASA і бере участь у консультаціях із причетними органами для формування офіційної позиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА