17:01 20.09.2017

У Києві може з'явитися станція метро "Почайна" і Північний міст

2 хв читати
У Києві може з'явитися станція метро "Почайна" і Північний міст

У середу, 20 вересня, відбулося засідання Комісії з питань найменувань Київської міської державної адміністрації, на якому підтримали низку перейменувань вулиць і об'єктів у столиці.

Як повідомляє прес-служба КМДА, отже, деякі з перейменувань підтримала Комісія та відповідно до процедури, передала на громадські обговорення. Що стосується інших, готуються відповідні проекти рішень, які будуть передані на розгляд профільних постійних комісій Київради для подальшого голосування депутатами на пленарному засіданні.

"До Київради найближчим часом будуть направлені проекти рішень про перейменування станції метро "Петрівка" на станцію метро "Почайна", про перейменування Московського мосту на Північний міст, проект рішення про уточнення назви парку "Оболонь", а саме: парк "Урочище Наталка" , про перейменування вулиці Ванди Василевської на вулицю Богдана Гаврилишина", - повідомляє прес-служба міськадміністрації.

Крім того, відбулися громадські обговорення та передано до Київради такі перейменування: вулиці Кіровоградської на вул.Володимира Брожки; вулиці Жовтневої на вул.Сулимівської; провулка Панфіловців на вул. Іова Борецького; вулиці Анрі Барбюса на вул.Василя Тютюнника; вулиці Маршала Жукова на вул.Кубанської України; вулиці Миколи Матеюка на вул.Василя Іваніса; присвоєння скверу на вул. Січових Стрільців, 27 назви "Сквер Канадський"; перейменування сквера Андрія Іванова на сквер "Латвійський"; присвоєння скверу між вул.Жилянська, Короленківська, Тарасівська імені Дмитра Пешева; перейменування лінії метрополітену "Куренівсько-Червоноармійська" на "Оболонсько-Теремківська".

Також назви отримають 34 нові вулиці.

На громадські обговорення передано такі пропозиції щодо перейменування: вулиці Павла Пестеля на вул. Братства Тарасівців; вулиці Саратовської в вул. Героїв Базару; бібліотеки Валі Котика на честь Івана Григоровича-Барського; вулиці Курської на вул. Геннадія Воробйова; вулиці Мельникова на вул. Юрія Іллєнка; вулиці Желябова на вул. Марії Капніст; вулиці Олександра Сабурова на вул. Сержа Лифаря; вулиці Клінічної на вул. Геннадія Книшова.

"Голова Комісії - заступник голови КМДА Олексій Резніков оголосив перерву до 26 вересня. Засідання Комісії продовжиться наступного вівторка", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА