17:42 20.09.2017

Апеляція на вирок фігурантів справи 2 травня в Одесі буде представлена в суд наступного тижня

3 хв читати
Апеляція на вирок фігурантів справи 2 травня в Одесі буде представлена в суд наступного тижня

Апеляційна скарга на виправдувальний вирок щодо фігурантів справи 2 травня 2014 року в Одесі буде представлена в апеляційний суд наступного тижня, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Суд відмовився приймати, на нашу думку, абсолютно обґрунтовані докази причетності осіб до вказаних подій - це відео подій, свідчення свідків, які впізнають конкретних обвинувачених, і визнання одного з тих, хто був на боці "Російської весни" і викриває своїх однодумців. Але все це відмовився приймати суд", - сказав Ю.Луценко журналістам у Дніпрі, коментуючи рішення суду щодо осіб, причетних до масових заворушень 2 травня 2014 у м. Одесі, які призвели до загибелі людей, повідомляє прес-служба Генпрокуратури в середу.

Він підкреслив, що в цій ситуації прокуратура "не дасть розбурхати Одесу" і "уникнути відповідальності людям, які хотіли принести війну в Одесу".

"Ми сподіваємося, що апеляційний суд розгляне нашу скаргу, вона буде представлена наступного тижня", - сказав Ю.Луценко.

Генеральний прокурор зазначив, що в апеляційній скарзі прокуратура буде вимагати скасування рішення районного суду та спрямування справи на новий розгляд до суду першої інстанції.

Як повідомлялося, 18 вересня 2017 року суд визнав неспроможними докази обвинувачення в участі й організації обвинувачених у масових заворушеннях, які спричинили тяжкі наслідки (смерть і травми людей).

Обвинувачений Олександр Суханов, який проходив також за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), визнаний невинним за цією статтею.

Крім того, суд дійшов висновку, що слідство у справі було проведено неякісно, і вказав на низку недоліків і прогалин у проведених слідчих діях. Наприклад, під час розслідування був допитаний лише один співробітник поліції з тих, хто був присутній на Грецькій площі.

Суд також вважав упередженими свідчення єдиного свідка звинувачення Олександра Посміченка, який заявляв про участь обвинувачених у інкримінованих їм злочинах, в зв'язку з цим суд вирішив не враховувати під час ухвалення вироку.

Свідчення інших свідків, на думку суду, не підтверджують участь обвинувачених у масових заворушеннях, тим більше, в їх організації.

Крім того, суд виключив зі списку доказів у справі низку доказів, оскільки їх було отримано з порушенням норм КПК.

Чи не задовольнили суд і фото-, відеоматеріали, які передала сторона звинувачення. На думку суду, прокуратура не змогла якимось чином підтвердити, що на фото і відео зображені обвинувачені. А останні не підтвердили, що це вони на фото і відео.

Недоведеними голослівними суд визнав затвердження сторони обвинувачення про те, що до організації подій 2 травня 2014 року в Одесі причетні посадові особи і перші особи держави часів президентства Віктора Януковича. Одночасно, суд вважає, що слідство необґрунтовано не взяло до уваги дії органів влади, що діяли після Майдану, зокрема Андрія Парубія та екс-голови Одеської ОДА Володимира Немирівського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

Унаслідок нічних обстрілів Харківщини є пошкодження, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА