17:43 20.09.2017

До трагедії в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі могла призвести корупція

2 хв читати
До трагедії в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі могла призвести корупція

До трагедії в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі, де в результаті пожежі загинули діти, могла призвести не тільки службова недбалість, а й корупційна складова, зазначає генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Як повідомляє в середу прес-служба Генеральної прокуратури України, Ю.Луценко під час брифінгу в Дніпрі повідомив, що повинні бути ретельно вивчені причини, чому з червня 2017 року в таборі була відключена протипожежна сигналізація, що "може свідчити про пошук охоронної структури з відповідною ліцензією, яка запропонувала б імовірним зловмисникам кращі відкати".

"Також весь цей час не були заповнені резервуари води. Пожежна інспекція кілька разів надсилала приписи про усунення цих очевидно небезпечних для життя дітей речей. В письмовому вигляді ці приписи прямували і в табір, і в районну адміністрацію за місцем розміщення табору, а звідти - в мерію", - зазначив Ю.Луценко.

У Генпрокуратурі також підкреслюють, що в цій справі "буде вивчатися роль заступника міського голови Одеси, який відповідає за питання освіти".

"Якщо вона (заступник мера - ІФ.) дійсно отримувала ці приписи, то її відповідальність також буде серйозною", - додав Ю.Луценко.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, у якому на момент пожежі перебувало 52 дитини. Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Близько 17.00 поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини. Але чи належать вони третій дівчинці, поки що невідомо. Також двоє дітей 2006 р.н. були госпіталізовані. Їхній стан оцінюється як задовільний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА