21:00 20.09.2017

В Україні стартувала практична фаза авіаційної компоненти навчань "Rapid Trident-2017"

2 хв читати
В Україні стартувала практична фаза авіаційної компоненти навчань "Rapid Trident-2017"

У середу, 20 вересня, відповідно до плану проведення українсько-американських командно-штабних навчань "Rapid Trident - 2017" на Хмельниччині, на базі військового аеродрому бригади тактичної авіації імені Петра Франка розпочалася практична фаза авіаційної компоненти навчань.

Як повідомляє прес-служба Міноборони України, військово-транспортні літаки Ан-26 зі складу Повітряних сил Збройних сил України та американський С-130J "Геркулес" виконали десантування вантажів в інтересах Сухопутних військ і сил спеціальних операцій в районі Міжнародного центру миротворчості та безпеки, яка дислокується на Львівщині.

Старший державний представник авіаційної компоненти навчань полковник Валерій Сморжанюк зазначив, що український транспортник Ан-26 в середу вранці виконав переліт зі Старокостянтинова до Львова, там завантажив певну кількість умовного озброєння і спорядження для підрозділу Сил спеціальних операцій ЗСУ і повітряним шляхом з подальшим парашутним десантуванням доправив його в певний район.

"Аналогічний вантаж в інтересах певних підрозділів і частин Сухопутних військ виконав і американський військово-транспортний літак С-130J, який злетів з військового аеродрому в Старокостянтинові", - зазначив офіцер.

До цього протягом тижня американські військові льотчики й інженерно-технічний персонал проводили для своїх українських колег теоретичні та практичні заняття з методики, особливостей, правил, способів і засобів кріплення, перевезення та десантування та заходів безпеки.

"Нам добре відомо, що українські військові пілоти добре навчені в перевезенні різних типів вантажів, особового складу повітряним шляхом і їх десантування в заданий район", - сказав старший національний представник авіаційної компоненти навчань офіцер Військово-повітряних сил США майор Тод Морган (Tod Morgan) .

"Разом з тим, ми спільно відпрацювали весь алгоритм роботи участі військово-транспортної авіації в умовах максимально наближених до бойових, який прийнятий і успішно використовується у виконанні схожих місій в арміях країн НАТО. Наша мета - досягнення єдиного підходу, що необхідно для подальшої успішної співпраці українських Повітряних сил в будь-яких спільних навчаннях або тренуваннях з льотними екіпажами країн, які є членами військово-політичного блоку НАТО", - констатував американський офіцер.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА