07:10 21.09.2017

Гриневич виступає за виділення додатково 400 млн грн на підвищення зарплат викладачам вузів з 2018

2 хв читати
Гриневич виступає за виділення додатково 400 млн грн на підвищення зарплат викладачам вузів з 2018

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич виступає за виділення в проекті державного бюджету на 2018 рік додатково 400 млн грн на підвищення заробітних плат викладачам вищих навчальних закладів.

"Проект бюджету на 2018 рік - це значний крок вперед у всіх сферах, від школи до науки, проте в ньому ще потрібно врахувати підвищення заробітної плати викладачів вузів на 1 тарифний розряд", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки з посиланням на слова Л.Гриневич

Міністр зазначила, що в проекті бюджету закладено всі необхідні витрати на реалізацію реформи Нової української школи, на 25% підвищиться заробітна плата вчителів, всі вчителі будуть підняті на 1 розряд по тарифній сітці, а також передбачені кошти на надбавку за престижність.

Надбавка може досягати до 30% для тих педагогів, які в межах реформи отримують більше навантаження.

"Мова йде про вчителів початкової школи, які візьмуть перший клас Нової української школи. Також це стосується вчителів української мови, які вчать дітей з нацменшин - вони отримають велике навантаження для підготовки дітей до навчання більшої кількості предметів українською", - наводить прес-служба слова міністра.

Вона підкреслила, що просуваючи по тарифній сітці вчителів з 2018 року, не можна залишити в тому ж статусі, що і в цьому році, викладачів вузів.

"З 2017 року ми підняли зарплату вчителів на 2 тарифні розряди - так ми закрили діру, що існувала між тарифними розрядами, за якими оплачувалися вчителі та викладачі вузів. Буде правильно, якщо в наступному році ми разом з зарплатою вчителям піднімемо і оплату викладачам. Для цього нам потрібні додаткові 400 млн грн", - сказала Л.Гриневич.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА