07:18 21.09.2017

Бойовики за добу 19 разів обстріляли позиції сил АТО, один військовослужбовець поранений

2 хв читати
Бойовики за добу 19 разів обстріляли позиції сил АТО, один військовослужбовець поранений

За минулу добу бойовики 19 разів порушили перемир'я. Майже на кожен другий обстріл сили АТО відповідали вогнем на ураження противника. В результаті бойових дій один український захисник отримав поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"В кінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО дещо загострилася. Якщо вдень противник майже дотримувався режиму тиші, то після 18.00 активність ворога істотно зросла", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці прес-центру в Фейсбук в четвер вранці.

На донецькому напрямку в середу ввечері, в районі Авдіївської промзони, бойовики кілька годин обстрілювали українські опорні пункти з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. ЗСУ жорстко відповідали на обстріли НВФ. В результаті одного з цих протистоянь, близько 18.00, отримав кульове поранення один український військовий. Крім того, в середу тричі під кулеметний вогонь потрапили українські укріплення поблизу Пєсков і двічі - біля Майорського, Зайцевого, Невельського.

"За минулу добу окупанти вкотре продемонстрували і своє ставлення до цивільного населення. Знаючи, що КПВВ Майорське завершує роботу по пропуску громадян о 18.30, бойовики в черговий раз вчинили провокацію, випустивши близько 20 машин з цивільними особами за межі свого пункту пропуску", заявили в прес-центрі штабу АТО.

Люди, які намагалися в'їхати на підконтрольну України територію, стали заручниками ситуації. У той же час, бойовики відкрили вогонь по українських позиціях. Цивільні особи, серед яких люди похилого віку і жінки з дітьми, виявилися на лінії вогню і були змушені бігти і шукати притулку на позиціях українських військових.

Про цю провокації негайно були поінформовані СЦКК і спостережна місія ООН. "Не дивлячись на те, що бойовики повідомили про дотримання режиму тиші поблизу КПВВ Майорського, вже через п'ять хвилин з боку противника знову почався обстріл. Українські військові евакуювали цивільних осіб в більш безпечне місце і протягом ночі забезпечили їх охорону", повідомили військові.

На приморському напрямку бойовики випустили 14 мін калібру 82-мм біля Павлополя і Широкиного. Крупнокаліберний кулемет НВФ працював в околицях Водяного.

На луганському напрямку в середу зберігалася тиша.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА