07:37 21.09.2017

Князев сподівається, що справу підозрюваних в розбої поліцейських буде передано до суду до кінця року

2 хв читати
Князев сподівається, що справу підозрюваних в розбої поліцейських буде передано до суду до кінця року

Голова Національної поліції України Сергій Князев сподівається, що справу стосовно підполковника і майора поліції, які відібрали у злодіїв викрадені ними раніше гроші і коштовності на $ 2 млн, буде передано до суду до кінця 2017 року.

"Думаю, до кінця року вона знайде своє логічне завершення - буде передана до суду. Складність тільки в тому, що деякі колишні правоохоронці, які втекли, не хочуть сідати в тюрму", - сказав С.Князев агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Він також зазначив, що ще кілька підозрюваних у справі оголошено в розшук.

За його словами, всі підозрювані поліцейські звільнені з займаних посад.

Як повідомлялося, 7 квітня слідчі прокуратури Харківської області спільно з внутрішньою безпекою Нацполіціі України затримали 40-річного підполковника і 33-річного майора поліції, яких підозрюють у розбої та заволодінні майном у великих розмірах (ч.4.ст.187 Кримінального кодексу України).

У квітні 2016 року мешканка Дніпропетровської області повідомила в поліцію, що у неї вкрали понад $ 1,4 млн і 150 тис. євро, а також золотих виробів на загальну суму близько $ 200 тис.

Правоохоронцям вдалося встановити особи викрадачів і їх місцезнаходження. Ними виявилися двоє братів, які ховалися з награбованим в одному з райцентрів області.

Поліцейські приїхали за місцем проживання підозрюваних і провели їх арешт, проте потім забрали вкрадені тими гроші і коштовності собі, а зловмисників відпустили, наказавши зникнути і погрожуючи їм фізичною розправою.

За інформацією глави Нацполіціі Сергія Князева, один з викрадачів був співмешканцем жінки, яка звернулася в поліцію. Гроші та цінності, які він вкрав, передав їм на зберігання харківський бізнесмен.

"Близько $ 1,5 млн, велику суму в євро і золоті вироби вони зберігали в вольєрі. Потім співмешканець викрав ці гроші, залишивши вдома дружину з собакою", - сказав С.Князев.

Він також повідомив, що значну частину грошей, відібраних у викрадачів, поліцейські встигли витратити до того, як їх затримали.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА