11:31 21.09.2017

Google купує частину бізнесу HTC за $1,1 млрд

2 хв читати
Google купує частину бізнесу HTC за $1,1 млрд

Google Inc. заплатить $1,1 млрд за частину бізнесу тайванського виробника електроніки HTC Corp.

Загальна капіталізація HTC оцінюється в $1,9 млрд. Точних оцінок того, який обсяг бізнесу тайванської компанії придбає Google, не наводиться.

У повідомленні Google наголошується, що до компанії приєднається команда HTC, яка допомагала їй в розробці смартфона Pixel.

Відповідно до умов угоди, Google також отримає невиключну ліцензію на використання інтелектуальної власності HTC.

Google залучила HTC як контрактного виробника минулого року для випуску Pixel, флагманського смартфона американської компанії.

"Ми інвестуємо в довгострокову перспективу", - заявив Рік Остерлох, який очолює підрозділ Google, що відповідає за випуск апаратного забезпечення. - Співробітники HTC, що входять до команди Google, - дивовижні люди, з якими ми раніше близько співпрацювали у виробництві лінійки смартфонів Pixel, і ми очікуємо, що зможемо зробити багато, будучи єдиною командою".

HTC, яка раніше входила до лідерів ринку смартфонів, значно погіршила позиції в цій сфері за останні роки. У 2011 році частка тайванської компанії на глобальному ринку смартфонів становила 9%, вона продала близько 45 млн власних пристроїв, свідчать дані Counterpoint Research.

У минулому році продажі HTC становили лише 12,8 млн смартфонів, а ринкова частка компанії впала до менш ніж 1%. Показники HTC не включають продажу Pixel, що становили в минулому році близько 1 млн одиниць, зазначають у Counterpoint.

HTC збереже за собою підрозділ, що випускає шоломи віртуальної реальності Vive, одні з найбільш популярних серед пристроїв цієї категорії, пише газета The Wall Street Journal.

Для Google купівля HTC є другим придбанням виробника апаратного забезпечення. У 2012 році американська компанія купила Motorola Mobility за $12,5 млрд. Ця угода розглядалася експертами швидше як придбання величезного набору патентів Motorola, і в подальшому Google продала компанію китайській Lenovo Group.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА