13:26 21.09.2017

"Лікарі без кордонів" організували в Донецькій області роботу IV мобільної клініки для допомоги постраждалим від конфлікту

2 хв читати
"Лікарі без кордонів" організували в Донецькій області роботу IV мобільної клініки для допомоги постраждалим від конфлікту

Незалежна медична організація "Лікарі без кордонів" (Medecin Sans Frontieres, MSF) організувала роботу додаткової мобільної клініки в південній частині Донецької області в третьому кварталі 2017 року.

"Додаткова четверта мобільна клініка MSF почала працювати в липні 2017 року. Організація роботи додаткової мобільної клініки означає, що MSF тепер курирує чотири мобільні клініки на сході України, які координуються з баз в Маріуполі і Кураховому. Вони регулярно відвідують 22 окремих населених пункти. Крім того, команди додатково відвідують три пункти суто для надання психологічної підтримки ", - повідомляє в четвер прес-служба "Лікарів без кордонів".

Мобільна клініка складається з лікаря, медсестри і психолога, відправляється в населені пункти для надання первинної медичної допомоги та психологічної підтримки тим, хто її найбільше потребує.

"Нова мобільна клініка відвідує п'ять населених пунктів біля лінії розмежування на підконтрольних українському уряду територіях: Бурштинське, Степанівка, Старагнатівка, Бердянське і Павлопіль", - йдеться в інформації.

Координатор проекту MSF в Маріуполі Міріам Беррі зазначила: "Оскільки ми стикалися з великою кількістю пацієнтів у певних населених пунктах, ми вирішили частіше відвідувати їх з мобільними клініками. В результаті ми зможемо забезпечити консультації якомога більшої кількості пацієнтів".

Медичні співробітники організації відвідують населені пункти, де або зовсім немає доступу до медичної допомоги, оскільки місцеві медики поїхали через небезпечну близькість до конфлікту, або доступ до медичної допомоги обмежений через брак громадського транспорту або ж відсутність доріг. Більшість пацієнтів, яким надають підтримку клініки MSF, - жінки старші 50 років, які страждають від хронічних захворювань: хвороби серцево-судинної системи, гіпертонія і діабет.

Мобільні клініки також надають допомогу великій кількості внутрішньо переселених осіб, особливо із селища Широкиного, які були евакуйовані зі своїх будинків у 2015 році.

Психологи MSF проводять індивідуальні та групові консультації психологічної підтримки, а також консультації з питань психологічної грамотності. Психологи пояснюють взаємозв'язок між психічним і фізичним здоров'ям і пропонують методики як впоратися зі складною ситуацією людям, які живуть у зоні конфлікту.

MSF працює в буферній зоні, поблизу Маріуполя, Курахового і Волновахи з березня 2015 року. Клініки працюють у занедбаних школах, приватних будинках або на базі вже наявних медичних установ.

"Лікарі без кордонів" (міжнародна назва Médecins Sans Frontières (MSF) - це міжнародна незалежна медична гуманітарна організація, що надає безкоштовну гуманітарну та медичну допомогу жертвам конфліктів, стихійних лих, епідемій та людям, які не мають доступу до системи охорони здоров'я. MSF надає допомогу людям, які її потребують, незалежно від статі, раси, релігії або політичної приналежності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА