14:38 21.09.2017

РФ на останньому етапі навчань "Захід-2017" відпрацювала умовне завдання масованого ракетно-ядерного удару

2 хв читати
РФ на останньому етапі навчань "Захід-2017" відпрацювала умовне завдання масованого ракетно-ядерного удару

Російська Федерація на останньому етапі командно-штабних навчань "Захід-2017" відпрацювала умовне завдання масованого ракетно-ядерного удару із залученням сил і засобів усіх трьох компонентів ядерної тріади, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Як повідомляється в четвер на сайті РНБО, під час останнього дня навчань, 20 вересня, для відпрацьовування ракетно-ядерного удару було залучено шість літаків дальньої авіації Ту-95МС і Ту-22М3, які виконували польоти в повітряному просторі Баренцового, Балтійського і Норвезького морів.

"Ракетні війська стратегічного призначення були представлені бойовим розрахунком зі складу 14-ї ракетної дивізії, який здійснив навчально-бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 "Ярс" з космодрому Плесецьк (Архангельська обл.) по цілях на полігоні "Кура" (півострів Камчатка). Ракетним підводним крейсером стратегічного призначення "Дмитро Донський" Північного флоту РФ здійснено електронний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування ", - наводить слова О.Турчинова прес-служба РНБО.

Крім того, за інформацією секретаря РНБО, було виконано ракетні стрільби по морських цілях: в акваторії моря Лаптєвих - бойовими розрахунками берегових ракетних комплексів "Рубіж" та в акваторії Баренцового моря - корабельним угрупованням Північного флоту на чолі з важким атомним ракетним крейсером "Петро Великий".

"Відпрацювання масованого ракетно-авіаційного удару ЗС РФ вкотре підтверджує агресивність і наступальний характер зовнішньої і безпекової політики Росії, її готовність до ескалації напруженості із Заходом аж до ведення повномасштабної війни, та демонструє прагнення Росії до домінування в Європі", - вважає О.Турчинов.

Секретар РНБО додав, що активні заходи з боку сил НАТО і ЗС США з моніторингу російської військової активності свідчать "про повне розуміння західними військовими масштабів російської воєнної загрози".

Він зазначив, що з 21 вересня Україна разом із країнами-партнерами уважно відстежуватиме виведення російських військ із території Білорусі та повернення їх до пунктів постійної дислокації після завершення навчально-бойових завдань у рамках навчань "Захід-2017".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА