20:25 21.09.2017

"Рух нових сил" наполягає на відкритті справи про фальсифікацію документів щодо позбавлення Саакашвілі громадянства України

2 хв читати
"Рух нових сил" наполягає на відкритті справи про фальсифікацію документів щодо позбавлення Саакашвілі громадянства України

У партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі вимагають зареєструвати і розслідувати кримінальне провадження щодо фальсифікації документів про позбавлення М.Саакашвілі громадянства України, а також наполягають на розслідуванні ситуації в пункті пропуску "Шегині" (Львівська обл.).

"Вимагаємо зареєструвати і розслідувати кримінальну справу щодо фальсифікації документів зі злочинного рішення про позбавлення громадянства Міхеїла Саакашвілі. Також вимагаємо розслідувати справу про злочинну зупинку потяга на території Польщі, так само як і справу із організації приїзду "тітушек" і створенні реальної організованої злочинної групи, що планувала побити мирних громадян, погрожувала ножами нашим активістам", - написав член партії "Рух нових сил" Давид Сакварелідзе на сторінці у Facebook у четвер увечері.

Крім того, за його словами, в партії вимагають розслідувати "справу щодо керівників пропускного пункту "Шегині".

"Допитати як свідків директора "Укрзалізниці", главу Національної поліції, міністра інфраструктури та всіх членів комісії з громадянства, які керувалися злочинним наказом", - озвучив інші вимоги Д.Сакварелідзе.

При цьому він зазначив, що у них немає ілюзій щодо розслідування таких справ, проте "хоча б просимо зареєструвати".

Як повідомлялося, в липні президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі українського громадянства. 10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні прибічників, які фактично прорвали кордон. Під час інциденту постраждали 13 поліцейських і 9 прикордонників.

Держприкордонслужба склала 69 протоколів за ст. 204-1 Кодексу про адміністративні правопорушення (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону). 14 учасників подій (4 журналісти і 10 іноземців) повернулися до пункту пропуску, де підписали відповідні протоколи, також протокол зачитали М.Саакашвілі.

12 вересня співробітники Держприкордонслужби вручили М.Саакашвілі у Львові протокол про незаконний перетин кордону. Політик підписав його зі своїми запереченнями.

18 вересня слухання у справі про протокол Держприкордонслужби України щодо М.Саакашвілі про незаконний перетин держкордону України перенесли на 22 вересня.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА