07:03 22.09.2017

Під дію указу Трампа про санкції підпадають особи, задіяні в економічних відносинах з КНДР

2 хв читати
Під дію указу Трампа про санкції підпадають особи, задіяні в економічних відносинах з КНДР

Указ президента США про санкції щодо КНДР націлений на людей і компанії, які можуть вступати в будь-які економічні відносини з Північною Кореєю.

"Указ президента безпосередньо націлений на торговельні мережі Північної Кореї і вводить заборону тривалістю на 180 днів на вхід в США судів і літаків, які побували на території Північної Кореї", - йдеться в тексті, опублікованому в четвер.

Також указ стосується перевалочних судів, які використовувалися для перевантаження товарів з судів, що побували в Північній Кореї протягом 180 днів.

"Північна Корея залежна від системи перевалки вантажів для здійснення міжнародної торгівлі", - наголошується в прес-релізі, поширеному Білим домом.

Указ також наділяє міністерство фінансів правом вводити санкції щодо осіб задіяних в будівельних, енергетичних компаніях, структурах, що надають фінансові послуги, риболовецьких компаніях, у сфері ІТ, виробництві, видобутку вугілля, текстильних компаніях або транспортної індустрії в Північній Кореї.

Документ поширюється на осіб, що володіють, контролюють або використовують порти в Північній Кореї, включаючи морські порти і аеропорти, через які здійснюється в'їзд в країну.

Указ також стосується осіб, які беруть участь в значних експортно-імпортних операціях з будь-якими товарами, сервісом послуг і технологій.

Раніше в четвер президент США Дональд Трамп оголосив про посилення санкцій проти ряду приватних осіб, компаній і банків, які торгують з Північною Кореєю.

"Новий виконавчий указ припинить фінансові потоки, які живлять зусилля Північної Кореї в розробках найсмертоноснішої зброї", - цитує слова Д. Трампа "Фокс ньюс".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА