07:23 22.09.2017

Кім Чен Ин назвав заяву Трампа про "знищення" КНДР оголошенням війни

2 хв читати
Кім Чен Ин назвав заяву Трампа про "знищення" КНДР оголошенням війни

Заяви президента США Дональда Трампа про те, що Штати можуть "повністю знищити" Північну Корею є "складною витонченістю божевільного шахрая", яка "тепер вражає весь світ". Так слова американського лідера інтерпретував північнокорейський лідер Кім Чен Ин, текст його заяви наводить агентство ЦТАК.

"У своїй промові Трамп, - як нагадав Кім Чен Ин, - повідомив про можливе знищення 25 млн населення нашої республіки". Виступ Трампа, як зауважив північнокорейський лідер, викликає "глобальну стурбованість". "Перелякана собака гавкає все більше і більше", - повідомив на це Кім Чен Ин, порадивши американському лідерові перед виступом для "світової аудиторії" "ретельно вибирати відповідні вирази".

"Психотичний гангстер - президент США - відкрито говорить про готовність повністю знищити суверенну державу", - зазначив він, припустивши також, що "неадекватний" Трамп, який "загрожує всім народам і змушує світ божеволіти", безумовно, повинен бути "хуліганом і порушником порядку, а не політиком".

"Оскільки Трамп відмовився від світу і образив нашу республіку, (таким чином) було зроблено найобурливіше оголошення війни", - заявив Кім Чен Ин. "Ми будемо серйозно розглядати відповідних наджорстких заходів", - додав він.

Раніше загрози Трампа з "гавкотом собаки" порівняв також міністр закордонних справ Північної Кореї Лі Ен Хо. Як зазначало агентство Yonhap, таким чином міністр зробив відсилання до корейського варіанту прислів'я "собака гавкає - караван йде". У корейській мові вираз "собачий сон" означає абсурд, відсутність сенсу.

Про те, що США можуть "повністю знищити" КНДР Трамп заявив, виступаючи 19 вересня на Генасамблеї ООН. До таких заходів Вашингтон, як пояснював політик, буде змушений вдатися у разі, якщо Пхеньян буде загрожувати США і їх союзникам.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА