15:14 22.09.2017

Полторак підписав наказ про звільнення в запас строковиків

2 хв читати
Полторак підписав наказ про звільнення в запас строковиків

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак підписав наказ №484 від 19 вересня 2017 року "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби в жовтні-грудні 2017 року".

Як повідомляється на офіційному сайті українського оборонного відомства, згідно з наказом, військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр, будуть звільнені в запас у жовтні-листопаді 2017 року, а інші військовослужбовці строкової служби - у жовтні-грудні 2017 року.

Командувачам усіх видів ЗСУ, командувачу ВДВ, військ оперативних командувань, керівникам структурних підрозділів Міноборони та Генштабу ЗСУ, начальнику Головного управління оперативного забезпечення, тилу ЗСУ, командирам військових частин безпосереднього підпорядкування, керівникам установ та організацій надано вказівку забезпечити організоване звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової служби, підтримання військової дисципліни та дотримання статутних взаємовідносин між військовослужбовцями.

Документ підписано відповідно до указу президента від 24 лютого 2017 року №44/2017 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році".

Як повідомлялося, згідно з президентським указом №44/2017, із ЗСУ, інших військових формувань, Державної спецслужби транспорту військовослужбовці-строковики зі ступенем вищої освіти "спеціаліст" або "магістр" будуть звільнені в запас у травні - червні і в жовтні - листопаді 2017 року. Інших військовослужбовців-строковиків, які вислужили встановлені строки, звільнятимуть у запас у квітні-червні і в жовтні - грудні цього ж року.

Призов на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу, також буде здійснюватися навесні і восени: в квітні - травні та жовтні - листопаді 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА