17:02 23.09.2017

У МВС України замах на "міністра" "ДНР" пов'язали зі спробою ліквідації конкурента Захарченка

3 хв читати
У МВС України замах на "міністра" "ДНР" пов'язали зі спробою ліквідації конкурента Захарченка

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили факт замаху на так званого "міністра доходів і зборів" "ДНР" Олександра Тимофєєва, він у реанімації в критичному стані.

"Ми підтверджуємо факт замаху на так званого "міністра доходів і зборів" російсько-терористичної банди "ДНР" Тимофєєва, що стався сьогодні вранці в тимчасово окупованому Донецьку", - повідомив радник глави МВС України Зорян Шкіряк на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу.

Він зазначив, що за оперативною інформацією, в результаті вибухів постраждали 8 осіб, усі - у важкому стані.

"Сам так званий "міністр" живий, але перебуває в реанімації в критичному стані", - повідомив З. Шкіряк.

Радник глави МВС зазначив, що О.Тимофєєв намагався проводити кулуарні переговори з Кремлем щодо прагнень посісти пост ватажка "ДНР" замість Олександра Захарченка.

"Ймовірно, мова йде про спробу ліквідації можливого конкурента з боку верхівки цієї злочинної організації, тобто з боку самого Захарченка", - написав З.Шкіряк.

"Втім, не виключено, що це може бути і запущений російськими спецслужбами черговий "скажений ліфт" у рамках спецоперацій ГРУ-ФСБ із зачистки ватажків терористичних угруповань "ЛНР/ДНР", - додав він.

Спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко в суботу на брифінгу в Києві повідомив, що О.Тимофєєв мав чимало ворогів серед сепаратистів і російських кураторів через свою діяльність на посту так званого "міністра доходів і зборів" "ДНР".

За інформацією речника Міноборони України, О.Тимофєєв на прізвисько "Ташкент" приєднався до верхівки бандформування "ДНР" навесні 2014 року. "Зокрема брав участь у боях за донецький аеропорт у лавах незаконного збройного формування "Оплот". Обійнявши вищезгадану високу посаду в окупаційній адміністрації, "Ташкент" став куратором економічного блоку квазідержави", - розповів О.Лисенко.

За його словами, за минулі кілька років О.Тимофєєв істотно збагатився і нажив багато ворогів у "лавах інших сепаратистів, російських кураторів і простих громадян, пограбованих окупантами".

"Таким чином, ранковий інцидент - це закономірний етап у тривалій злочинній так званій кар'єрі Олександра Тимофєєва", - зазначив спікер Міноборони.

Народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук поділився такими даними Інформаційного опору: "За нашими даними," замах "було ініційовано самим О.Тимофєєвим у змові з посадовими особами "міноборони ДНР", з метою уникнути відповідальності перед спецслужбами РФ за розтрату коштів, виділених Кремлем на функціонування "1-го АК ДНР" (ревізія використання цих коштів від початку 2017 р. запланована російською стороною на жовтень ц.р.) ".

Раніше в цей день т.зв "ДНР" повідомили про замах на "міністра доходів і зборів ДНР" Олександра Тимофєєва.

Як пише interfax.ru, посилаючись на сайт "ДНР", замах на О.Тимофєєва було скоєно о 8:30 на перетині проспекту Миру і вулиці Ульріха. За їхніми даними, в результаті вибуху постраждали восьмеро осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА