17:29 25.09.2017

Піротехніки вилучили 2 тис. вибухонебезпечних предметів на місці ліквідованої пожежі на складі боєприпасів у Донецькій області

2 хв читати
Піротехніки вилучили 2 тис. вибухонебезпечних предметів на місці ліквідованої пожежі на складі боєприпасів у Донецькій області

Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій виявили та вилучили 1 тис 954 вибухонебезпечних предметів та 10 тонн металевих фрагментів від вибухонебезпечних предметів в с.Новоянісоль Нікольського району Донецької області, де ввечері в п'ятницю сталася пожежа на складах боєприпасів.

Як повідомляється на офіційному сайті ДСНС, у понеділок, 25 вересня, о 14:30, піротехнічні підрозділи ДСНС завершили роботу з обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів на місці ліквідації наслідків пожежі. "З початку робіт піротехнічні розрахунки обстежили територію на площі 42 гектари", - йдеться в повідомленні.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучалося 85 осіб та 30 одиниць техніки, з них від ДСНС - 33 людини особового складу і 12 одиниць техніки.

У Міністерстві оборони України повідомили, що пошук вибухонебезпечних предметів та розмінування території військового складу проводили 4 групи розмінування ЗСУ, було залучено 4 одиниці спецтехніки.

"Частина знайдених боєприпасів, що не підлягали перевезенню, були ліквідовані на місці, інші були вивезені в облаштовані місця утилізації", - розповів начальник інженерної служби військової частини Андрій Галдак.

Також групи розмінування ЗСУ очистили шляхи під'їзду до місць зберігання боєприпасів, зокрема, до сховища, уцілілого в результаті пожежі.

Всі боєприпаси, які зберігалися на військових складах, вже вивезені. "Все робиться для того, щоб ліквідувати наслідки пожежі та вибухів і передати територію військового об'єкту місцевим органам влади", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, о 15:40 22 вересня поблизу с.Новоянісоль Нікольського р-ну на території тимчасового сховища боєприпасів військової частини Міністерства оборони сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. О 5:47 23 вересня пожежу було ліквідовано, після чого велися роботи із вилучення вибухонебезпечних предметів. Жертв і постраждалих немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА