12:57 27.09.2017

Суд у Криму засудив заступника голови меджлісу Умерова до двох років колонії-поселення

2 хв читати
Суд у Криму засудив заступника голови меджлісу Умерова до двох років колонії-поселення

Сімферопольський районний суд у середу ухвалив вирок заступнику голови меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову у вигляді двох років колонії-поселення.

Як повідомляє інтернет-видання "Крим.Реалії" в середу, оголошення вироку в суді розпочалося за відсутності адвоката І.Умерова Марка Фейгіна та захисника Олександра Подрабінека.

Перед судовим засіданням адвокат І.Умерова висловив сподівання, що оприлюднена 25 вересня доповідь Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в анексованому Криму може вплинути на пом'якшення вироку його підзахисному.

Як пише interfax.ru, захист І.Умерова має намір оскаржити вирок. Прокурор під час дебатів тиждень тому просив призначити І.Умерову покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі умовно.

Наразі 60-річний політик, інвалід III групи перебуватиме вдома. Якщо суд залишить у силі рішення першої інстанції, то заступник голови меджлісу після розподілу самостійно вирушить до колонії-поселення.

"Для нас цей вирок – шок. Як Ільми Умеров - хвора людина, в якої постійно скаче тиск, у якої хвороба Паркінсона, в якої була складна операція на серці, - почуватиметься в колонії-поселенні, без догляду кваліфікованих лікарів? Цей вирок подібний до смертного", - сказав "Інтерфаксу" один із захисників політика Едем Семедляєв.

Біля будівлі суду зібралися близько півсотні прибічників заступника голови меджлісу. Вони вітали політика вигуками "Ільмі - молодець!". Деякі жінки плакали, довідавшись про вирок, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Чотири адвокати І.Умерова наполягали на виправдувальному вироку. Обвинувачений назвав кримінальну справу політично мотивованою і сфабрикованою, заявивши, що переклад його публічного виступу з кримськотатарської російською мову, яка лягла в основу обвинувачення, не є дослівним, у текст додано слово-заклик "потрібно".

Як повідомлялося, слідчі кримського управління ФСБ Росії в травні 2016 року порушили проти І.Умерова кримінальну справу за статтею 280.1 Кримінального кодексу РФ. За версією правоохоронних органів, у березні заступник голови меджлісу в ефірі телеканалу АТR публічно закликав до порушення територіальної цілісності РФ.

З І.Умерова взяли підписку про невиїзд. Майже місяць він проходив примусову судово-психіатричну експертизу в Сімферополі.

Правозахисна організація Human Rights Watch закликала російську владу зняти з І.Умерова обвинувачення в сепаратизмі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА