13:19 27.09.2017

Кабмін затвердив положення щодо сповіщення про надзвичайні ситуації

1 хв читати
Кабмін затвердив положення щодо сповіщення про надзвичайні ситуації

Кабінет Міністрів України затвердив положення щодо організації оповіщення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій та зв'язку в сфері цивільного захисту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав це рішення серед прийнятих без обговорення.

Згідно з положенням, Методичний посібник зі створення та функціонування систем оповіщення всіх рівнів здійснює Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Автоматизовані системи оповіщення бувають: загальнодержавними, територіальними (в областях), місцеві (райони, міста обласного значення, об'єднані територіальні громади), спеціальні (на атомних електростанціях, каскадних спорудах Дніпра і Дністра, магістральних продуктопроводах), локальні і розміщені на конкретних об'єктах підвищеної небезпеки (інтернатах, закладах охорони здоров'я, установах, які надають допомогу особам з інвалідністю).

Сигнали про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації передаються через телерадіокомпанії незалежно від форми власності, операторів мобільних мереж, інтернет-ресурси, сигнальні гучномовці.

Рішення про оприлюднення на загальнодержавному рівні приймає прем'єр-міністр за пропозиціями центральних органів виконавчої влади, на територіальному - голови обласних і Київської міської державних адміністрацій, місцевому - глави місцевих адміністрацій або органів самоврядування, на об'єктах - керівники об'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА