14:22 27.09.2017

Кабмін схвалив проект закону про корпоративне управління в держбанках

2 хв читати
Кабмін схвалив проект закону про корпоративне управління в держбанках

Кабінет Міністрів України під час чергового засідання в середу схвалив проект закону про корпоративне управління в держбанках, написав міністр фінансів України Олександр Данилюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Передбачено створення наглядових рад, де більшість членів є незалежними професіоналами, яких відбирають за чіткою і прозорою процедурою" - зазначив О. Данилюк.

Міністр додав, що відповідне рішення є черговим кроком у напрямі комплексної реформи держбанків, спрямованої на підвищення ефективності їхньої роботи та відновлення кредитування.

Проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей управління державними банками" передбачає, що наглядова рада держбанків скадатиметься з семи членів, з яких п'ять незалежні і два - представники держави.

Претендентів на незалежні директори підбирають на умовах відкритого конкурсу компанією з підбору персоналу, що має не менше ніж десятирічний міжнародний досвід надання послуг з підбору керівного складу провідних світових банків.

Один претендент на посаду представника держави визначається за пропозицією президента і один - за пропозицією уряду.

Членів наглядових рад відбиратиме спеціально створений Кабінет Міністрів конкурсної комісії, до складу якого входитимуть троє представників президента і три представники уряду.

У законопроекті також визначено перелік критеріїв, яким мають відповідати як незалежні директори, так і представники держави.

Проект закону також передбачає внесення змін до Кримінального кодексу України, якими буде встановлено відповідальність за незаконне втручання в діяльність посадових осіб держбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА