16:40 27.09.2017

Арсенал ЗСУ біля Калинівки був завантажений на 57%

2 хв читати
Арсенал ЗСУ біля Калинівки був завантажений на 57%

Арсенал Збройних Сил України неподалік м. Калинівка (Вінницька обл.), де сталася пожежа й детонують боєприпаси, був завантажений на 57% від максимально можливого заповнення, повідомляє позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

"Завантаження складу було в розмірі 57%. Хто й навіщо вкидав інфо про перевантаження складу - риторичне запитання", - написав Ю.Бірюков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

За його словами, задіяні в ліквідації окремих осередків горіння пожежні літаки Держслужби України з НС уже здійснили вдалі заходження: "Працюють літаки ДСНС, скидають воду. Перші заходження вдалі, відсікають від осередку ті відкриті майданчики, які цілі".

Водночас у прес-службі Держслужби України з НС повідомили, що станом на 15:30 середи авіація ДСНС здійснила чотири скидання води на осередки пожежі, де знижена небезпека.

Раніше глава ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що пожежний літак Ан-32П ДСНС України залучений до гасіння тих осередків пожежі, де знижена небезпека. Додатково з Ніжина вилетів іще один пожежний літак для відпрацювання питань щодо гасіння пожеж з повітря.

У Вінницькій облдержадміністрації поінформували, що керівник ухвалив рішення залучити пожежну авіацію "з метою запобігання розповсюдженню пожежі на лісові масиви". "Залучено два пожежні літаки ДСНС АН-32 П. Станом на 14:00 здійснено скидання води першим літаком, який після здійснення гасіння повернувся на дозаправлення водою. Другий пожежний літак вилетів о 14:18 з м. Ніжина, очікуваний час скидання води - 15:00", - ідеться в повідомленні.

Також, інформують у прес-службі Вінницької ОДА, для ліквідації надзвичайної ситуації залучено сім протипожежних танків, дві інженерні машини розгородження та засоби повітряної розвідки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА