17:51 27.09.2017

Уведення територіальної оборони дасть змогу знизити ризики повторення диверсій на складах ЗСУ в майбутньому - думка

2 хв читати

Пожежа на армійських складах біля Калинівки (Вінницька область) виникла внаслідок диверсії, висловив упевненість військовий експерт Рафаель Люкманов і виступив із пропозицією впровадити контроль за місцевістю загонами територіальної оборони, щоб запобігти таким випадкам у майбутньому.

"За два роки четвертий арсенал дає такі сюрпризи, напевно, якась закономірність є. Вогонь з поля не може перекинутися на військові склади, як пояснили військові випадок на полігоні біля Маріуполя. Склади захищені протипожежним ровами й обвалкуванням (система загороджувальних споруд, захисних дамб або земляних валів для захисту територій - ІФ). Щодо випадку в Калинівці - боєприпаси зберігаються в такий спосіб, що загоряння в одному з капонірів не може перекинутися на інші", - зазначив він на прес-конференції в середу в Києві.

Експерт наголосив, що в арсеналах боєприпаси не зберігається в остаточно спорядженому вигляді. "Якщо був зовнішній вплив, то противник добре знав, де зберігаються саме боєприпаси в такому вигляді, що призведе до таких наслідків (детонації - ІФ), або ж те, що сталося - це збіг обставин", - сказав Р.Люкманов.

Він також зазначив, що якщо пожежа виникла внаслідок диверсії з проникненням, то "тоді запитання до українських спецслужб, які не пам'ятають, що в країні четвертий рік триває війна".

"Поліпшити ситуацію може введення територіальної оборони, коли загони територіальної оборони візьмуть на себе контроль за конкретною місцевістю. Адже вони знатимуть про своє село чи місто все й орієнтуватимуться там краще, ніж противник", - сказав експерт.

У свою чергу політолог Олексій Мінаков нагадав, що всі політичні сили вимагають розслідування причин виникнення НС і покарання винних, а також проаналізував реакцію на подію деяких представників влади.

"Прем'єр уже пообіцяв роботу в цьому напрямі. Але знайшлися волонтери та журналісти, які в’їдливо жартували. Російські боти вміло інтегрували тезу про те, що "добре, що в Україні немає ядерної зброї". Окремо я відзначив би реакцію президента. Він не приїхав на місце події та відреагував лише 12 годин потому - постом у соцмережах. Це можна пояснити тим, що він, можливо очікував більше інформації, щоб вийти з заявою", - висловив думку політолог.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА