18:01 27.09.2017

АМКУ підозрює нафтотрейдерів в узгоджених діях при підвищенні цін на нафтопродукти у вересні

1 хв читати
АМКУ підозрює нафтотрейдерів в узгоджених діях при підвищенні цін на нафтопродукти у вересні

Антимонопольний комітет України (АМКУ) підозрює нафтотрейдерів в узгоджених діях при підвищенні цін на нафтопродукти у вересні, повідомила прес-служба відомства.

"Синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій", - констатується в повідомленні.

В АМКУ нагадують, що з початку вересня середні роздрібні ціни на бензин А-95 зросли більше ніж на 5%. Аналогічна ситуація, за його даними, і з дизельним паливом.

"Роздрібні ціни на бензин марки А-95 у мережах, які працюють під брендами WOG, ОККО, SOCAR, за останні два тижні зросли на 1,5 грн за 1 л пального та станом на 26 вересня 2017 року становлять 27,99 грн/л. Зазначений рівень цін є найвищим на ринку", - додають в АМКУ.

У рамках розслідування АМКУ направив запити до ДФС (щодо обсягів і вартості імпортних нафтопродуктів), МЕРТ (стосовно попиту та пропозиції на бензини й ДП), Міненерговугілля (щодо прогнозних цін на нафтопродукти і причин, що спровокували зростання вартості), учасникам ринку з найвищими цінами (стосовно причин підвищення).

Як повідомлялося з посиланням на думку директора консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, ціни на паливо в українських мережах АЗС у вересні збільшилися через зростання європейських котирувань і зміну курсу євро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА