10:55 28.09.2017

Матіос спростував інформацію про диверсійні групи на Вінниччині

2 хв читати
Матіос спростував інформацію про диверсійні групи на Вінниччині

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявляє, що диверсійних груп на території Вінницької області, де ввечері 26 вересня розпочалися вибухи боєприпасів, виявлено не були, нікого не затримували й ніхто не втік.

"Диверсійних груп, про які говорить Facebook або інші, слідство ... на території Вінницької області не встановило, даних про це немає. Друге: даних про безпілотні літальні апарати слідство, яке почало працювати через півтори години після початку вибухів, не виявило ... Жодних груп, про які говорив радник міністра оборони, ДРГ або тих, кого затримали, або хтось втік - не було", - повідомив А.Матіос на брифінгу в Одесі в четвер.

За його словами, антитерористичні навчання, анонсовані раніше Вінницькою облдержадміністрацією та Службою безпеки України, "фактично не розпочалися".

"Ми маємо визначити причину та причинно-наслідковий зв'язок, чому так сталося (НП на складах - ІФ). Це неналежне зберігання, яке забезпечувалося технічними можливостями 1987 років випуску ... це неналежне виконання обов'язків охороною або це фактично диверсія, вчинена сторонніми або особами, які мали доступ до території складів. Усі ці версії розслідуються за однією методикою", - розповів головний військовий прокурор.

Він наголосив, що, як правило, такі злочини "дуже складно розкриваються".

Як повідомлялося, на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області ввечері 26 вересня виникла пожежа, що спричинила вибухи боєприпасів.

Унаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали двоє людей. Понад 30 тис. жителів навколишніх населених пунктів евакуювали.

Слідство відпрацьовує чотири основні версії детонації боєприпасів. За фактом вибухів боєприпасів військова прокуратура Центрального регіону України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 113 КК України (диверсія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА