11:50 28.09.2017

ЄІБ виділить Харкову EUR160 млн на продовження третьої гілки метро

2 хв читати
ЄІБ виділить Харкову EUR160 млн на продовження третьої гілки метро

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить Харкову кредит EUR160 млн для продовження Олексіївської лінії міського метрополітену.

Як зазначено в інформації на сайті банку, відповідне рішення рада директорів схвалила минулого тижні.

"Проект покращить громадський транспорт в Харкові, розширивши мережу метро і зробивши його більш привабливим для пасажирів. Очікується, що інвестиції приведуть до скорочення використання приватних автомобілів. Це дозволить знизити негативний вплив автотранспорту на навколишнє середовище", - зазначає ЄІБ.

Співфінансування такого ж обсягу (EUR160 млн) у вигляді суверенного кредиту планує надати і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), рада директорів якого має намір розглянути це питання 15 листопада цього року.

Згідно з матеріалами, техніко-економічне обґрунтування проекту розширення харківського метро здійснила за договором з ЄБРР компанія Bernard Ingenieure ZT GmbH, яка привернула до оцінки екологічної та соціальної ситуації («дью ділідженс») підприємство з іноземними інвестиціями "Тебодін Україна".

Проект передбачає продовження "зеленої" гілки метрополітену в Харкові на 3,47 км в напрямку аеропорту, будівництво двох станцій метро - "Державінська" і "Одеська", будівництво депо і придбання 85 одиниць рухомого складу.

Передбачається, що обидві станції і ділянку від існуючих тунелів до станції "Державінська" (959 м) будуть побудовані "відкритим способом", тоді як перегінні тунелі між новими станціями (2514 м) - за допомогою тунелепрохідного комплексу.

Будівництво торкнеться 45 будинків, з яких 3 багатоповерхових, з 247 зареєстрованими мешканцями, і кілька комерційних об'єктів.

Як повідомлялося, 25 грудня 2014 року Харківська міськрада ухвалила рішення про створення групи управління інвестпроектом "Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові", який передбачалося реалізовувати спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Харківська міськрада 21 грудня 2016 року підтримала участь комунального підприємства (КП) "Харківський метрополітен" в інвестиційному проекті "Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові" і дала згоду на отримання позик ЄБРР та ЄІБ, залучених державою для реалізації цього проекту, на суму EUR320 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА